Vandaag staat de eerste terugwedstrijd al weer op het program. En niet de minste. We spelen uit tegen Pax, koploper in onze afdeling en nog steeds zonder puntverlies.
We beschikken over een fitte selectie en alleen Maarten (schorsing) en Hans (running) zijn er niet bij.
Pax heeft vandaag niet zijn beste team in het veld wegens blessures dus dat betekent mogelijkheden. En dus moeten we de mouwen opstropen... en dat hoeft vanaf vandaag niet meer want we spelen in het nieuw, in korte mouw.
JMGT heeft weer eens in de buidel getast. Volledig nieuwe tenues en een paar prachtige coachjassen hebben we (nog niet officieel) in ontvangst mogen nemen . Volgende week meer hierover. Dan met foto's.
De wedstrijd begint zoals afgesproken. Pax speelt de bal rolt en wij beperken ons tot verdedigen. Het eerste kwartier tot half uur goed doorkomen das ff belangrijk. Maar helaas staan we na een paar minuten al achter. Een mooie steekbal door het hart van onze defensie wordt afgerond door Lankhorst 1-0. Hier hadden we geen rekening mee gehouden. Maar zoals het 3e dit seizoen al vaker heeft laten zien beschikt het over veerkracht. Binnen 10 minuten kantelen we wedstrijd. Michel is eerder bij de bal dan keeper Nijenhuis en schuift uit een lastige hoek binnen 1-1. en even later mag hij weer alleen op de goalie af en omspeelt deze en het is plots 1-2. Pax is van de leg. Hierna verzuimen we de eerste helft verder afstand te nemen. Mooie kansen van Lex en Han hadden een beter lot verdiend. De thee smaakt met de voorsprong op zak natuurlijk prima, want deze luxe hadden we lang niet meer gekend tegen Pax 3. Na rust dringt Pax aan en wordt het grimmiger. De overtredingen liegen er soms niet om en waar scheidsrechter Bruil voor rust prima optrad was hij na rust te lankmoedig. Een paar pittige overtredingen waaronder een elleboog worden niet of nauwelijks bestraft.
Pax krijgt loon naar werken en Meerlo stift over onze Martijn heen 2-2. De koppies gaan naar beneden, maar er is nog niets verloren. Pax wil meer en gaat op jacht naar de 3-2. En de 3-2 valt, maar niet in onze goal. Een terugspeelbal wordt door de keeper slecht geraakt en Carlo (terug van weggeweest.... ) is er als de kippen bij en maakt zijn eerste doelpunt sinds 15 a 20 jaar (!?). Pax gooit daarna alles vol op de aanval. Maar de paal, Martijn en onze verdediging staan in de weg. Het lijkt goed te komen. Maar uit tegen de blauwhemden is het nooit gespeeld.... 1 minuut in blessuretijd gebeurt het onvermijdelijke dan toch. Een voorzet vanaf rechts wordt hard tegen de arm van Stef aangeschoten... niet bewust , geen doelkans. Maar in Hengelo zeker penalty! 3-3.
Helaas toch nog twee punten kwijt, maar op voorhand een puntje... daar hadden we allemaal voor getekend!