Keijenburgse Boys JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 18

2 november 2013 10:30

Zaterdag 2 november reisden we af naar S.V. Almen. De sportaccomodatie lag prachtig verscholen tussen het groen en bleek recent gerenoveerd te zijn. Toch was de nostalgie nog ruimschoots aanwezig, want waar zie je tegenwoordig nog die oude, vierkanten, betonnen paaltjes langs de velden met daardoorheen ijzeren draad voor de afscheiding. Prachtig! Ook mochten de stenen dugouts met bitumen dakbedekking niet ontbreken.

Het bleek een taaie wedstrijd te worden. Het spel golfde op en neer met weinig kansen aan beide kanten. Toch was het Wouter die in de 18e minuut over de as van het veld naar voren denderde om een afvallende bal van 18 meter hard en hoog in de touwen te knallen. Een fantastische goal en fijne 0-1 voorsprong!! Gezien de wedstrijd zou het een prima prestatie zijn om met deze stand de rust in te gaan, maar daar dachten Tim en Rik anders over. Na een soepele combinatie en mooie steekpass van Tim schiet Rik de bal 1 minuut voor de rust over de uitkomende en vallende keeper: 0-2.

Na rust werd Almen sterker en sterker. Onder andere een ingebracht meisje speelde een erg sterke wedstrijd en onze jongens werden van het kastje naar de muur gevoetbald. Wiebe kon zich onderscheiden door een paar geweldige reddingen, maar kon het niet voorkomen dat Almen halverwege de tweede helft de aansluittreffer maakte. Daarna konden we alleen tegenhouden en met kunst en vliegwerk bleef de 1-2 stand op het scorebord. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter werd de overwinning dan ook als een kampioenschap gevierd.