89'

Mannen zondag, 3, 5e klasse 08

16 oktober 2016 11:30

L. Kniest

Op deze prachtige zondagmorgen mogen we als hekkensluiter aantreden tegen Ulftse Boys. Na 2 weken zonder puntverlies (allebei vrij ;-) ) gaan we vol goede moed beginnen aan onze 4e wedstrijd in deze toch wel zware klasse.

Het begin is van twee kanten rustig. Het balletje rolt in beide defensies van links naar rechts en van rechts naar links. Maar heel langzaam wordt het vertrouwen bij ons groter en gaan we in de aanval. Het over(ge)wicht betaalt zich nog niet direct uit in kansen maar drukt Ulft wel terug.  Tot in de 32e min Peter met prachtige pass door het midden Bjorn op de 16 m bereikt. Bjorn schuift de bal door de benen van de keeper en we staan zowaar op voorsprong. Ulft zet daar de eerste helft niets tegenover en ook wij vinden het wel goed zo. Net voor rust breekt Bjorn over rechts door ….en wordt vastgepakt. Geel is het gevolg. Rust

Na rust mogen we dus eerst tegen 10 man. Als ze weer compleet zijn verwachten we een ontketend Ulft, maar ze willen wel waarschijnlijk wel, maar kunnen niet. Want stofzuiger Ronald zorgt samen met John en Danny voor een middenveld dat vandaag heer en meester is.  In de 59 min valt de beslissing na goed druk zetten. De laatste man van Ulft tikt de bal tekort terug … Peter is er als de kippen bij en tekent 2-0 aan.

Ulft maakt daarna geen enkele aspiratie meer op de overwinning. We maken zelfs nog 3 en 4-0 . Terecht overigens !

Een mooie opsteker , 3 punten in de pocket dat geeft ons weer vertrouwen in de komende potjes.