HISTORISCH SEIZOEN 2016-2017

28 juni 2017 16:45

Dave Clephas

Een mooie samenvatting van het seizoen door Dave Clephas, hoofdtrainer van ons eerste elftal.

Beste mensen van vv Keijenburgse Boys.

Met dit schrijven wil ik jullie een samenvatting geven van het afgelopen seizoen. Mijn eerste bij de Boys. We zijn in juni 2016 begonnen met een 4-tal trainingen in de Veldhoek, het idee hierachter was voor mij om eens te kijken wat voor een groep ik tot mijn beschikking zou krijgen. Nou dat veel me niks tegen en met die gedachte zijn we op 9 aug begonnen met het seizoen. In de voorbereiding heb ik iedereen speelminuten kunnen geven.

Al gauw was duidelijk dat we anders zouden gaan voetballen dan onder de vorige trainer. Het eerste resultaat kwam al snel door de eerste bekerwedstrijd tegen 3e klasser Lochem te winnen. Dit was een leuk begin van de officiële wedstrijden. Hierna volgde een teleurstellende 1-1 tegen GSV uit Geesteren, maar met een overwinning tegen Socii waren we toch geplaatst voor de tweede ronde. In de tweede ronde kwamen we een tegenstander tegen die we het liefste wilde hebben, PAX. Deze wedstrijd werd een feest waarvan ik er nog niet zoveel had mee gemaakt, het enige smetje was dat we deze bijzondere wedstrijd met 2-3 verloren. De penningmeester heeft deze hele dag met een lach van oor tot oor gelopen en wat een reclame voor de club Keijenborg. Einde beker avontuur, maar ook in de Achterhoek cup lieten we van ons spreken. Vorden de 2e klasser werd thuis verslagen met 2-1 en ook de wedstrijd bij Vosseveld werd een overwinning 1-3. Hierdoor ook geplaatst voor de 2e ronde waar het in de 3e klasse spelende GSV uit Giesbeek verslagen werd. In de 3e ronde was echter DZC te sterk voor ons en wonnen afgetekend. Einde van alle beker beslommeringen.

Ondertussen in de competitie waren we goed begonnen. Winst tegen KSV, MEC, VIOS maar ook verlies tegen AD, Eibergen en onverwachts ook Erix. Hierna volgde er een sterke reeks met overwinningen tegen Wolfersveen, Marienveld, KSH, Ruurlo, Zelhem en Rekken met een doelsaldo van 26-3. Hierna volgde er te veel gelijke spelen tegen Reünie, AD, Eibergen en KSV. In deze fase liepen we te veel achterop de koplopers en moesten we ons concentreren op een periode. Na een nuttige overwinning tegen KSH stokte het weer door gelijk te spelen tegen Erix en Vios. Echter de definitieve knock out wat betreft op eigen kracht een periode te halen was naar de verlies partij bij Mariënveld. Het enige wat ons nog restte was de periode over te nemen van de kampioen.

De punten kwamen weer binnen door overwinningen op Wolfersveen, MEC, Zelhem en Rekken en een punt tegen Ruurlo. Doordat de tegenstanders ons goed gezind waren haalden we voor de laatste wedstrijd de periode binnen. Daar was wel weer een goede reden om een feestje te vieren. Laatste wedstrijd werd verloren en we konden ons opmaken voor de periode wedstrijden.

De tegenstanders heten Ulftse Boys en bij winst DVV als 3e klasser. De wedstrijd in Ulft was niet om over naar huis te schrijven en naar een 3-0 achterstand werd het gelukkig nog 3-2. Hiermee gingen we op  Hemelvaartsdag met heel veel publiek achter ons de beslissende wedstrijd in. Naar een overweldigende 1e helft (met een stand van 3-0) was het toch nog spannend toen het 5 minuten naar rust nog maar 3-2 was. Maar zoals ik al vaker gezegd heb: “Op mentaliteit verliezen wij geen wedstrijd”. Zo ook vandaag niet en de einduitslag van 5-3 zei genoeg.

Nu wachtte ons de zeer jonge poel uit Duiven. De trainer was blij met ons omdat hij Ulft veel beter had gevonden. Of hij dit na de 1e wedstrijd ook nog vond denk ik niet. Wat een ongelofelijke goede wedstrijd van ons. Niet zozeer omdat we hoogstaand speelde maar de manier waarop de ploeg de tactische min punten van DVV bloot had gelegd. Einduitslag 1-4. Nu hadden we gelukkig 8 dagen rust om op 2e pinksterdag het karwei te klaren en HISTORIE te schrijven door te promoveren naar de 3e klasse. Dat het een feest zou worden wist ik wel, maar dat het zo’n feest is geworden had ik nooit gedacht. Al bij opkomst was het een gekkenhuis met kabaal, vuurwerk en een spandoek van wel 30 meter. Natuurlijk ook het ruim aanwezige publiek maakte het dat het een onvergetelijke middag zou worden. De einduitslag is bij een ieder wel bekend net zoals we het hebben “gefikst” om 3e klasser te worden. Een vooraf gehoopte maar, niet wetende, of het een reële missie zou zijn.

Al met al een ongelofelijk seizoen die we met zijn ALLEN hebben neer gezet. Zonder elkaar zijn we niet zo sterk als met elkaar. Het hele jaar heb ik een fijne groep tot mijn beschikking gehad waar van tijd tot tijd ook kritische klanken te horen waren. Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat het een historisch moment zal worden als we in september aftrappen voor de eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse in 100 jaar.

Voor mijzelf was het in mijn eerste jaar natuurlijk ongelofelijk mooi om dit resultaat te halen, maar misschien voor mij nog wel mooier is de manier hoe ik hier heb kunnen werken met mensen die maar 1 doel voor ogen hebben en dat is DE KEIJENBURGSE BOYS.

Voor het komende seizoen gaan we ons weer inzetten en proberen om zeker in het 1e jaar niet in de gevaren zone te komen.

Tot slot wil ik me richten tot het PUBLIEK. Hoe jullie ons gesteund hebben het gehele seizoen door is niet van grote klasse maar van UITMUNTENDE klasse. Altijd waren jullie er of het nu was bij de bekerwedstrijd in Geesteren of de wedstrijd bij Rekken altijd was het publiek talrijk uit Keijenborg. Hiervoor mijn oprechte dank en ik hoop dat het ook in de 3e klasse zo zal zijn dat het grootste gedeelte uit ons midden aanwezig zal zijn.

Bedankt voor het afgelopen seizoen en wellicht tot gauw bij 1 van de festiviteiten tgv het 100 jarig bestaan van deze bijzondere vereniging. Voor diegene die ik niet meer zie een prettige vakantie gewenst.

 

Met vriendelijke groet Dave Clephas

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!