30 januari 2023 12:30

Keijenburgse Boys speelde zondag 29 januari de eerste competitiewedstrijd van 2023 thuis tegen AD'69.

DSC_0158.JPG

Met een bijzonder grote selectie stoomde ons eerste zich klaar voor de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. In de vorm van AD'69 kwam een directe concurrent naar Keijenborg. Bij winst zouden onze jongens over de manschappen uit Aalten gaan.

De wedstrijd begon voor Keijenborg eigenlijk best goed. Binnen een paar minuten had Luuk Menting de 1-0 achter de doelman van AD'69 liggen. De ontstond na een goede actie over de rechterkant waardoor er uiteindelijk doeltreffend kon uithalen.

DSC_0035.JPG

Na deze voorsprong, zakte het voetbal van Keijenborg een beetje in en kon AD'69 steeds meer in het spel komen. Dit resulteerde er uiteindelijk dat de bezoekers twee, nagenoeg identieke doelpunten, kon maken dus uiteindlijk met een 1-2 voorsprong de rust in ging. Wel moet vermeld dat Keijenborg een zuivere penalty was ontnomen, de overtreding werd namelijk binnen het zestienmeter gebied gemaakt op Robin Stevens.

DSC_0103.JPG

Na de rust wilde Keijenborg uiteraard naar voren en de ploeg creëerde een aantal grote kansen. Zo raakte Lars Menting de kruising en konden de schoten van Robin Stevens en Luuk Menting geen doorgang vinden bij de Aaltense defensie.

DSC_0147.JPG

Op het moment dat de thuisploeg kon gaan denken aan een slotoffensief, gooide AD'69 de wedstrijd in het slot door de 1-3 te maken. In het verdere verloop van de wedstrijd kon Keijenborg niet meer tot echte grote kansen komen. Aan de andere kant had AD'69 in de slotfase ook wellicht een penalty kunnen hebben, maar ook deze overtreding werd er door de leidsman buiten gelegd.

Een zure nederlaag dus voor Keijenborg, zeker gezien het feit dat AD'69 door de overwinning uitloopt naar vijf punten en momenteel de veilige plek zeven bezet. Ons eerste staat momenteel op plek negen en speelt volgende week wederom tegen een directe concurrent. Dan gaat men op bezoek bij KSV in Vragender.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!