3 april 2023 15:15

Op zondag 2 april speelde Keijenburgse Boys thuis tegen GWVV.

DSC_0243.JPG

In de vorm van GWVV kwam het schoolvoorbeeld van een wisselvallige middenmoter naar Keijenborg. Van de ploeg uit Varsselder en Veldhunten was het scorende vermogen uiteraard bekend, maar uitslagen als tegen KSV en Meddo zorgden vooraf voor de nodige twijfel over wat men deze zondagmiddag kon verwachten.

Al snel werd duidelijk dat de bezoekers er zin in hadden op deze zonovergoten zondagmiddag. Binnen enkele minuten had hun topscorer Cas de Neling de bal in het mandje liggen.

Gelukkig voor Keijenborg konden onze 'Boys' snel wat terug doen. Via een doelpunt van Mark Overbeek stond nog geen twee minuten na de 0-1 alweer gelijk.

In het verloop van de eerste helft was het zoekende voor Keijenborg. Het was opzoek naar een doelpunt maar kon maar mondjesmaat de defensie van de gasten trotseren. De drang naar een goal werd vergroot nadat De Neling zichzelf voor de tweede maal op het scoreformulier zette, 1-2.

Na rust ontstond er een mooie open wedstrijd waarbij beide ploegen kansen kregen. De grootste waren na rust voor Keijenborg. Maar de nodige pech en goed keeperswerk van de GWVV-doelman voorkwamen een gelijkmaker.

Uiteindelijk was het Harm Middelkoop die ons middels een vrije trap naast GWVV zette. Een lage strakke bal bleek de verder goedkeepende doelman uit Varsselder-Veldhunten te machtig.

In de slotfase kregen beide ploegen nog een gigantische kans voor de overwinning. Namens GWVV wist de doelman zich wederom te onderscheiden op een inzet van Robin Stevens. Bij Keijenborg werd een bal ternauwernood van de lijn gehaald.

Wederom een gelijkspel dus, eigenlijk een resultaat waar men niet echt vooruit mee komt. Enige voordeel, de concurrentie, op Etten na, verspeelde ook allemaal punten. De gaten onderin worden steeds kleiner en het belooft een zenuwslopend slot van de competitie te worden onderin. Deze hervat Keijenborg op 16 april in Aalten bij AD'69.

Nog even een korte attentie voor het lange verblijf van zowel GWVV als de arbiter van dienst dhr. Mulder in onze kantine. Dat wordt natuurlijk enorm gewaardeerd!