16 april 2023 17:00

Op zondag 16 april speelde Keijenburgse Boys een uitwedstrijd bij AD'69 in Aalten.

DSC_0063.JPG

In de weken waarin de tijd voor Keijenborg begint te dringen en waarin er punten gepakt moeten worden, vertrokken onze jongens naar Aalten om daar het uitduel met AD'69 te spelen. De groen-witten uit Aalten zijn eigenlijk al redelijk uitgevoetbald en kunnen hooguit op basis van de ranglijst nog een nacompetitie-ticket van een andere ploeg overnemen.

De wedstrijd ging in het eerste bedrijf redelijk gelijk op. In de beginfase had de thuisploeg de grotere kansen, maar de pogingen van AD'69 konden niet achter de goedspelende keeper Björn Grotenhuys geschoten worden. Aan de andere kant was Mark Overbeek dreigend, maar door onregelementair ingrijpen van de Aaltense verdediger kon Keijenborg niet op voorsprong komen.

Vlak voor rust was het weer Mark Overbeek die gevaarlijk in balbezit kwam. Ditmaal tikte hij de bal voorbij de eerder genoemde verdediger van AD'69 en deze maakte een overtreding, waardoor arbiter Mulder zich genoodzaakt voelde om richting de stip te wijzen. Waarbij de meegereisde Keijenborgers aan een tweede gele kaart dachten, hield de leidsman de kaarten in de zak. De penalty bleek echter niet besteed aan Robin Stevens. De doelman kon ingrijpen en de voorsprong voorkomen.

DSC_0048.JPG

Na rust was het de thuisploeg die probeerde de touwtjes in handen te nemen. Qua kansen had AD'69 met name vanuit standaardsituaties de overhand. Uiteindelijk viel uit een van deze hoekschoppen ook de 1-0. Niet veel later kreeg Mark Overbeek dé kans op de 1-1, maar hij lobte de bal op de Aaltense lat.

Een kwartier voor tijd kreeg de wedstrijd een bijzondere wending, die gedurende de hele wedstrijd al een beetje in de lucht hing. In eerste instantie ontving Lars Menting een tweede gele kaart en dus een rode kaart, terwijl er geen sprake was geweest van een eerdere gele kaart. Een paar minuten later stuurde de scheidsrechter alsnog een Keijenborger van het veld.

Joris Jansen maakte in de ogen van de arbiter een overtreding in de eigen zestien en kreeg daarvoor een directe rode kaart. Nadat er door een paar spelers om uitleg werd gevraagd besloot dhr. Mulder om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Na afloop was de scheidsrechter niet bereid om uitleg te geven aan de schrijver van dit verslag.

DSC_0125.JPG

Een kleine tien minuten later keerde de scheidsrechter van dienst weer terug binnen de lijnen en werden de laatste paar minuten uitgevoetbald. Het spel werd hervat met de nog openstaande penalty en deze ging overtuigend tegen de touwen, 2-0. Wedstrijd gespeeld. Toen het vlak voor tijd ook nog 3-0 werd, hield men het in Aalten voor gezien.

De nieuwe nederlaag zorgt ervoor dat de problemen er niet minder op worden. Er waren kansen om zowel voor als na de rust toe te slaan, maar dit lukte niet. AD'69 deed dit wel en wint daardoor wel enigzins verdiend de wedstrijd. Door het behaalde puntje van Erix bij GWVV lijkt het ontlopen van nacompetitie steeds lastiger te worden. Volgende week komt in de vorm van Meddo een directe concurrent naar Keijenborg.