Zelhem – Kbb Uitslag: 0-1 Doelpunt: Martin Goossens

16 maart 2015 8:30

Zwaarbevochten moeten we deze overwinning op Zelhem wel noemen. In de eerste helft waarin we uitstekend begonnen hadden we een ruimere voorsprong moeten nemen. Helaas lukte dit niet. We maakten wel een prima doelpunt na een goed lopende aanval, een prima steekbal van Giel op Martin die prima binnenschoot. Zelhem kreeg weinig tot geen kansen en het balbezit was voor ons waarin we niet altijd zorgvuldig waren. Voetballend was het in ieder geval al wel weer beter dan de laatste wedstrijden.

Vanmiddag had ik gelukkig weer de beschikking over een voltallige selectie op de langdurig geblesseerden Thijs en Joep na. In de 2e helft was van goed voetbal geen sprake meer. Kort na de rust werd de nr. 6 van Zelhem weggestuurd doordat hij de 2e gele kaart kreeg van de scheidsrechter, helaas kon Dion 5 minuten later ook douchen omdat ook hij zijn 2e kaart pakte. Ik vond het een beetje overdreven om beide spelers weg te sturen. Een beetje coulance van de scheidsrechter had ik wel verwacht in beide gevallen. Helaas was er vanmiddag een rapporteur aanwezig en dan vergeten de scheidsrechters vaak om in de geest van de wedstrijd te fluiten. Het werd wat onvriendelijker en de scheidsrechter had er zijn handen vol aan. We hadden de wedstrijd allang kunnen beslissen wat we echter verzuimden zodat het tot het eind spannend bleef. Gelukkig wisten we de 0-1 over de streep te trekken. Hiermee hebben we na de winterstop in vier wedstrijden 9 punten gehaald, waarin we 3 keer met 1-0 wisten te winnen.

In de 2e periode blijven we met deze overwinning een goede kanshebber en hebben we het in eigen hand. Met pasen spelen we een dubbel programma (erix uit en vios b thuis). Beide wedstrijden tellen mee voor de 2e periode als we in beide wedstrijden een goed resultaat halen dan is de 2e periode voor ons. Aankomende zondag komt de grote favoriet Trias op bezoek. De onbetwiste koploper en ook de ploeg die op kop staat in de 2e periode. Wat mij betreft de beste ploeg van onze klasse. Wij zullen er alles aan doen om de punten in Keijenborg te houden maar dit zal een zware dobber worden maar we hebben wel alle vertrouwen.