KBB 1 pakt eerste punt

18 oktober 2022 11:00

Afgelopen zondag ging ons eerste op bezoek bij vv Etten.

Nadat de eerste drie wedstrijden van de competitie verloren waren gegaan, was het tijd voor punten voor KBB1. Op bezoek bij vv Etten moest dit gaan gebeuren, maar de geschiedenis van vorig jaar leerde ons dat dit alles behalve eenvoudig zou worden.

Echter was de eerste helft bijzonder hoopgevend. Met een hoop frisse energie en positieve 'agressie' lieten onze jongens zien dat er voor Etten in eigen huis weinig te halen viel. Het eerste half uur was dan ook goed te noemen en resulteerde in een verdiende voorsprong. Een strakke voorzet van Lars Menting werd door de Ettense defensie achter de eigen doelman gewerkt.
DSC_0039.JPG

In het laatste kwartier van het eerste bedrijf begon de thuisploeg wat meer van zich af te bijten. Een slordige onoplettendheid achterin zorgde vlak voor rust ook voor een onverwachte gelijkmaker. Na rust zette Etten de ingezette lijn van voor de rust door en was het te danken aan hun slordigheid voor de goal en het keeperswerk van Björn Grotenhuys dat de thuisploeg de score alleen maar tot 2-1 kon vergroten.

Met nog zo'n twintig minuten te gaan was daar de rentree van Robin Stevens en dat zorgde direct voor impact. Met een van zijn eerste balcontacten wist hij de Ettense verdediging te verschalken en zo kwam de stand op 2-2.
DSC_0103.JPG

De nodige hachelijke momenten deden zich voor beide doelen nog voor, waarbij de rol van de assistent van Etten steeds prominenter werd. Maar ja, geef die beste man eens ongelijk. Er vielen uiteindelijk geen doelpunten meer.

Een gelijkspel was de juiste uitslag, al gingen de meeste Keijenborgers toch naar huis met het gevoel dat er meer in had gezeten. Gelukkig zijn we van de hatelijke nul af en hebben we de rode lantaarn overgedragen aan Basteom. Volgend weekend is ons eerste actief in het bekertoernooi, dan trappen we op zaterdag om 17.00 af bij vv Rigtersbleek in Enschede.