KBB 1 speelt gelijk tegen vv Etten

17 maart 2023 8:45

Zondag 12 maart was vv Etten te gast in Keijenborg

Zondag 12 maart stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Keijenburgse Boys. In de vorm van vv Etten kwam een directe concurrent naar ons dorp. Vooraf waren de belangen al duidelijk en deze waren in de fysieke en strijdvolle wedstrijd ook duidelijk zichtbaar.

Voor de rust had Keijenborg het meeste balbezit maar liet het zich in de omschakeling nog weleens verassen door de snelle counters van de bezoekers. Dit resulteerde na een kwartier in een voorsprong voor de manschappen uit Etten. De ploeg van trainer Sander van Aken bleef de eerste helft op basis van duelkracht en inzet eenvoudig overeind. De kansen voor Keijenborg waren spaarzaam maar als ze ontstonden, waren ze direct enorm. Echter ging geen van deze ballen tegen de touwen en dus was 0-1 de ruststand.

DSC_0078.JPG

Na de rust had Keijenborg iets meer pit in de ploeg en kon het Etten vaker en langer onder druk zetten. Tuurlijk bleven de counters van de gasten gevaarlijk, maar deze konden door de Keijenborgse defensie eerder en beter ontschadelijk gemaakt worden. Het probleem bij Keijenborg bleek, net als tegen Ulftse Boys, het scoren. Regelmatig werden kansen net niet lekker uitgespeeld of zat er een Ettens voetje of handje tussen waardoor de bal niet achter de doelman kon belanden. Uiteindelijk was het Robin Stevens die met nog twintig minuten op de klok voor de 1-1 zorgde. Hierna kreeg Keijenborg nog behoorlijk wat kansen, maar u raadt het al. Deze troffen geen doel.

DSC_0104.JPG

Door het gelijke spel en de afgelasting van Basteom lopen onze jongens een puntje in op de veilige plek zeven. Maar eigenlijk was de 1-1 een eindstand waar zowel Etten als Keijenborg weinig aan hebben. Aankomende zondag wacht de volgende belangrijke pot. Dan komt wederom een directe concurrent naar Keijenborg. Ditmaal is dat vv Erix uit Lievelde. Aftrap is om 14.00.