28 maart 2023 20:45

Zondag 26 maart speelde Keijenburgse Boys 1 op bezoek bij VIOS Beltrum.

DSC_0128.JPG

Nadat KBB 1 twee gelijke spelen achter de rug had, was het zondag tijd voor de uitwedstrijd bij VIOS Beltrum. Vooraf was bekend dat dit een lastig karwei zou worden maar met de nodige goede moed toogden onze jongens die kant op.

In de beginfase van de wedstrijd was te zien dat VIOS een van de hoger geplaatste teams in de 4e klasse C is. De gastheren gingen zuinig om met het balbezit en kwamen, na een paar kansen te hebben gemist, alsnog relatief vroeg op voorsprong. Naar mate de eerste helft vorderde kwam Keijenborg iets beter in de wedstrijd. Dit zorgde dan ook voor wat gevaarlijke momenten voor het Beltrumse doel.

DSC_0116.JPG

Helaas kon de doelman van VIOS steeds een antwoord vinden op de Keijenborgse doelpogingen. En dan zul je net zien dat de tegenstander aan de andere kant wel scoort. Dit gebeurde dan ook. Ondanks dat Keijenborg meer dreiging liet zien in het tweede gedeelte van de eerste helft, was het VIOS dat in deze fase de score wist te verdubbelen tot een 2-0 ruststand.

Na de thee moest Keijenborg wederom even opstarten. Maar nadat het een paar keer goed weg was gekomen nam het de wedstrijd over. Er kwam weer energie in de wedstrijd, de duels werden weer gewonnen en VIOS werd in het nauw gedreven. Tot zorgde ervoor dat Keijenborg met nog een kwartier op de klok terug was gekomen tot 2-2 door goals van Mark Overbeek.

Dit had zelfs 2-3 kunnen zijn, maar vlak voor de gelijkmaker werd een doelpunt van Raymond Sessink wegens een twijfelachtig vlagsignaal van de Beltrumse assistent afgekeurd wegens buitenspel.

DSC_0194.JPG

Het enthousiasme en het geloof in een goed resultaat bleek uiteindelijk de valkuil waardoor het alsnog misging voor Keijenborg. Doordat men merkte dat er wat te halen viel, werden niet altijd alle posities meer bezet en dat kwam Keijenborg in drie minuten tijd duur te staan. Uiteindelijk konden de invallers van VIOS en dubieuze beslissing van de arbiter ervoor zorgen dat de thuisploeg wederom kon uitlopen tot een voorsprong die meer goed te maken bleek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een enigzins geflatteerde 5-2.

Ondanks de nederlaag kunnen onze jongens zeker positieve punten meenemen van deze wedstrijd. De fase na rust liet zien dat de ploeg over een goede dosis weerbaarheid en veerkracht beschikt. En dat men het ook de wat hoger geplaatste ploegen kan laten zweten tijdens de wedstrijden. Aanstaande zondag wacht er een thuiswedstrijd voor KBB. Dan is middenmoter GWVV te gast.