KBB 1 weet weer wat winnen is

24 april 2023 13:15

Zondag 23 april speelde Keijenburgse Boys 1 de wedstrijd tegen sc Meddo

De finale van de competitie breekt aan en daarmee komen ook de laatste kansen voor Keijenburgse Boys voorbij om de degradatie af te wenden. In de vorm van sc Meddo kwam hekkensluiter naar ons dorp toe. De ploeg van trainer Marco Botterblom speelde voor hun laatste kans en bij een nederlaag zou het doek officieel vallen voor de groen-witten.

In de eerste helft was het zichtbaar dat er sprake was van een wedstrijd tussen twee ploegen die moeilijk het spel kunnen maken. Keijenborg had meer van het balbezit en voor Meddo was het loeren op fouten van onze 'Boys'. Echter bleef men zorgvuldig aan de bal wat resulteerde in het feit dat Meddo amper dreigend kon worden. Verdedigend hadden de bezoekers ook goed voor elkaar en dus kon er niet gescoord worden.

DSC_0043.JPG

Na rust was Keijenborg wederom de bovenliggende partij en was het wachten op een treffer. De kansen begonnen zich in de twee helft opeen te stapelen. Uiteindelijk was er geluk nodig om voorsprong. Een ongelukkige glijpartij in de defensie van Meddo zorgde ervoor dat Robin Stevens de 1-0 vrij kon inschieten.

DSC_0149.JPG

Niet veel later kreeg Mark Overbeek een vrij doortocht richting de Meddose goalie. Deze wierp zich voor de voeten van onze aanvaller, met een penalty als gevolg. Deze was, na wat 'mindgames' vanuit het Meddose kamp, een prooi voor Robin Stevens en hij maakte daarmee zijn tweede van de middag.

Tien minuten voor tijd kon Mark Overbeek alsnog zijn doelpuntje maken en daarme besliste hij de wedstrijd, 3-0. Aan Keijenborgse zijde maakte de jonge Daan van Aken in de laatste paar minuten zijn debuut voor KBB 1, maar kon dit helaas net niet belonen met een doelpunt.

DSC_0210.JPG

Door de overwinning blijft de hoop om de nacompetitie te ontlopen levend. Het gat naar plek elf, wat directe degradatie zou betekenen, is gegroeid naar vijf punten. Door de zeges van KSV en Basteom is Keijenborg op deze concurrent niet uitgelopen, maar het gelijke spel van Erix zorgt ervoor dat er nu vier teams binnen twee punten staan. Volgende wedstrijd van Keijenborg is pas op 14 mei tijdens 'Super Sunday' tegen Basteom.