Volgende stap om MFA mogelijk te maken - Keijenburgse Boys

Volgende stap om MFA mogelijk te maken

25 augustus 2023 9:15


Gisterochtend bracht de Gemeente Bronckhorst een nieuwe update omtrent de nieuw te bouwen MFA naar buiten. Hierin werd duidelijk dat de Burgemeester en wethouders de vraag om financieel extra bij te springen voor gaan stellen bij de gemeenteraad. Een definitieve uitspraak daarover volgt in september.

download_1.jpeg

In maart 2021 gaf de Bronckhorster gemeenteraad al akkoord op de realisatiefase van de MFA in Keijenborg. Sinds dit akkoord is er constant vooruitgang geboekt in het proces dat zal gaan leiden tot de gewenste uitkomst. Helaas heeft een beroepsprocedure, eind 2021, op de bestemmingsplanwijziging en de omgevingsvergunning de ontwikkeling met ruim een jaar vertraagd. 

Inmiddels zijn de bouwkosten en installatiekosten behoorlijk gestegen. Dit komt mede door de inflatie, de energiecrisis, de oorlog Oekraïne, krapte op de arbeidsmarkt en het gebrek aan materialen. Desondanks hebben we ons vanaf de start in 2017 tot nu onvermoeid ingezet voor een goede uitkomst. En dat blijven we doen. 

We hebben de gemeente verzocht om een extra financiële bijdrage, zodat we de gestegen bouwkosten kunnen dekken. Het betreft zo'n € 350.000 en het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om deze vraag aan de raad voor te leggen zodat deze bijdrage hopelijk beschikbaar komt. De gemeenteraad beslist in september over dit voorstel. 

Zodra er weer een nieuwe update is, waarschijnlijk in september, zullen we dat uiteraard weer op onze website plaatsen.

BRON: Persbericht Gemeente Bronckhorst

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!