Winst in Halle na goede comeback

3 oktober 2023 8:15

Op zondag 1 oktober speelde Keijenburgse Boys de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander was sv Halle, zo'n 15 minuten rijden. Halle was de competitie vorige week begonnen met een nederlaag in Epse en waren dus gebrand om de eerste punten van het seizoen te pakken. Voor KBB de zaak om ook na zondag nog zonder puntverlies te zijn.

IMG_4419.JPG

In de eerste vijf minuten had Keijenborg zich een bijzonder makkelijke middag kunnen bezorgen, door de eerste twee grote kansen snel te benutten. Echter werd het lobje van Lars Menting nog optijd van de lijn gehaald en zag Mark Overbeek zijn al glijdende inzet gekeerd worden de Hallese keeper. Doordat de eerste kansen er niet in gingen en het scoren daardoor uitbleef, kon Halle blijven doen wat ze deden.

Deze tactiek van achteruit en oppurtunistisch loeren op de counter had wel degelijk effect. Keijenborg speelde stoperig en traag waardoor de verdediging niet zomaar los werd gespeeld. Aan de andere kant maakte Halle gebruik van hun snelle vleugels wat ze wel degelijk een paar kansen opleverde. Na een goed half uur resulteerde dat dan ook in de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Dit was tevens de ruststand.

IMG_4320.JPG

Wat personele wisselingen in de rust, en vlak na rust, zorgden voor nieuwe energie bij Keijenborg. Het spel werd wat zorgvuldiger en dreigender waardoor Halle er niet meer uit kon komen. Een gelijkmaker leek onvermijdelijk, maar deze deed toch nog lang op zich wachten. Pas een kwartier voor tijd gleed Tim Sloot de gelijkmaker binnen.

Na deze gelijkmaker bleven onze 'Boys' doordrukken en zoeken naar de winnende treffer. Niet veel later was het Robin Stevens die een voorzet bij de tweede paal kon binnentikken. Vlak voor tijd gooide Lars Menting de wedstrijd definitief in het slot door de 1-3 te maken.

IMG_4413.JPG

Een zwaarbevochten maar uiteindelijk wel terechte zege voor Keijenborg. Halle maakte het behoorlijk lastig en dat zorgde voor een zware wedstrijd. Door de overwinning bezet Keijenborg de tweede plaats en staat het enkel op doelsaldo onder Ajax Breedenbroek. Aankomende zondag wacht de volgende 'burenruzie' in de gemeente Bronckhorst. Dan komen de heren van Ratti en Socii naar Keijenborg.