KBB 1 bindt ook Ratti/Socii aan zegekar

9 oktober 2023 10:30

Op zondag 8 oktober speelde Keijenborg de tweede thuiswedstrijd van de competitie. In eigen huis was Ratti/Socii te gast. Het fusieteam uit Wichmond en Kranenburg won vorige week zondag voor de eerste keer dit seizoen in het thuisduel met Epse. Voor Keijenborg staat de teller na twee wedstrijden op zes punten en men wil dat graag behouden.

IMG_4594.JPG\

In de beginfase oogde het een beetje onwennig en zoekende aan Keijenborgse zijde tegen Ratti/Socii. De bezoekers probeerden de linies gesloten te houden en er via de counter gevaarlijk uit te komen. Gelukkig was Keijenborg in de achterhoede scherp en kon het telkens het balbezit snel terug veroveren. Maar in de beginfase was het wel wachten op de eerste kansen.

Na een goede twintig minuten begonnen de eerste schoten richting het doel van Ratti/Socii afgevuurd te worden. Maar in het begin kon de doelman van de gasten nog redding brengen, al had hij niet alles direct klemvast. Dat kostte hem na 39 minuten uiteindelijk de kop. Wederom een schot van afstand dat ervoor zorgde dat de doelman in actie moest komen en weer klemde de inzet niet direct. Hierdoor kwam er een rebound en deze werd door Tim Sloot alert binnengetikt. Niet veel later maakte Lars Menting er vlak voor rust ook 2-0 van.

IMG_4503.JPG

Na rust dacht iedereen dat het verzet van Ratti/Socii gebroken zou zijn, maar niks bleek waar. Sterker nog, de bezoekers deden vlak na rust wat terug. Een knappe actie van de spits zorgde ervoor dat hij zijn eigen kans creëerde en op die manier de 2-1 op de borden zette. Keijenborg rechtte de rug en middels een lage schuiver van Dennis Tankink werd de marge weer twee goals.

Keijenborg bleef zoeken naar meer goals, maar het spel was niet goed genoeg om de stugge defensie van Ratti/Socii echt uit elkaar te spelen. Tot een paar kansen kwamen onze 'Boys' nog wel, maar doelpunten vielen er niet meer. Ook aan de andere kant ontstond er weinig gevaar meer waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning.

IMG_4548.JPG

Volgende week wacht de eerste serieuze test voor Keijenborg. Dan gaat men op bezoek bij Ajax Breedenbroek. De andere oranjehemden zijn net als ons nog ongeslagen in de competitie, maar hebben vijf goals meer gemaakt. Na zondag zal dus voor een van de twee de perfecte score eindigen. De wedstrijd is om 14.00 uur op de velden van Ajax Breedenbroek. Dus kom ons aanmoedigen want alle steun is welkom.