KBB 1 lijdt puntverlies tegen SHE

18 februari 2024 13:15

Op donderdag 15 februari werd de inhaalwedstrijd tegen SHE afgewerkt. De wedstrijd werd gespeeld in Keijenborg, maar het was voor de manschappen uit Hall eigenlijk hun thuiswedstrijd. Het zorgt ervoor dat onze jongens in april nog een keertje naar SHE mogen afreizen.

In de beginfase waren de grootste kansen voor de ploeg uit Hall. Maar tot tweemaal toe was doelman Björn Grotenhuys een belangrijke sta in de weg. Keijenborg had zelf moeite om de stugge Hallse defensie te doorbreken. De blauw-witten hadden, gezien de ranglijst ook volkomen logisch, een flinke muur gebouwt rondom haar eigen zestien meter. De instelling was om een resultaat te halen en in de eerste helft lukte dat SHE vrij aardig.

Grote kansen kreeg Keijenborg voor de rust nauwelijks, al was het af en toe wel dreigend. Maar elke keer was er wel een SHE-speler of keeper die ergens een ledemaat tussen kon frommelen waardoor er weer balverlies geleden werd. Het zorgde ervoor dat het met het rustsignaal nog altijd 0-0 stond.

Na de thee kwam Keijenborg wat beter in het spel en bleven kansen voor SHE wel uit. Aan de andere kant bleef de muur van SHE voorlopig wel staan en hadden onze 'Boys' veel moeite om tot grote kansen te komen. Die kwamen er echter wel in de tweede helft. Invaller Mark Overbeek kreeg de eerste serieuze kans,  maar hij gleed de bal naast.

In de slotfase werden door Keijenborg alle zeilen bijgezet om toch de overwinning nog binnen te slepen. Zo werd Robin Stevens nog in de zestien onderuit gehaald, maar beoordeelde de arbiter van dienst de situatie, tot ieders verbazing, compleet andersom. Vlak voor tijd kreeg Harm Middelkoop nog twee kansen uit de vrije trap, maar twee keer keerde de doelman uit Hall knap. De bal wilde en ging er uiteindelijk niet meer in.

Het betekent het tweede puntverlies van het seizoen voor Keijenborg. Door het gelijke spel is de voorsprong in verliespunten op Etten inmiddels verdampt en staat men op de tweede plek. Daarbij is het doelsaldo van de huidige koploper wat beter. Aanstaande donderdag wacht er weer een serieuze opdracht voor Keijenborg. Om 20.00 uur wordt er dan afgetrapt in Harreveld tegen nummer drie HMC '17.