KBB 1 boekt zakelijke zege op Halle

26 februari 2024 20:30

Op zondag 25 februari was het tijd voor de Super Sunday op het complex van Keijenburgse Boys. Om 14.00 uur stond de wedstrijd tegen Halle op het programma en na afloop was er een groot feest in de kantine. Het duel tussen Keijenborg en Halle was er niet eentje die de mensen nog lang zullen heugen, maar uiteindelijk kwam Keijenborg wel verdiend als winnaar uit de strijd.

IMG_8073.JPG

Keijenborg begon goed aan de wedstrijd tegen Halle en kwam tot goede kansen. De eerste paar inzetten konden nog niet worden benut, maar na vijf minuten maakte Harm Middelkoop alsnog de 1-0 uit een harde vrije trap. Na deze treffer werd het spel er van beide kanten niet beter op.

Halle probeerde tegen te houden en de thuisploeg had moeite met het creëeren van uitgespeelde kansen. Voor de rust kwamen er dus ook weinig echte serieuze schotkansen meer bij, waardoor de thee kon worden opgezocht met een 1-0 ruststand.

IMG_7928.JPG

Na rust veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. Doordat de ruimtes achterin bij Halle wat groter werden, kon Keijenborg iets makkelijker tot kansen komen. In eerste instantie werden deze nog niet afgemaakt, maar een goede twintig minuten voor tijd maakte Lars Menting de bevrijdende 2-0.

Doordat Halle de tank behoorlijk leeg had, ondervond de Keijenborgse defensie weinig problemen op deze frisse maar toch zonnige zondagmiddag. De zege op Halle is een belangrijke, zeker omdat zowel De Hoven, HMC '17 als Etten punten verspelen is deze speelronde. Door de zege, en het Ettense gelijkespel in Hall, is Keijenborg op basis van het aantal verliespunten weer de virtuele koploper. Wel heeft de ploeg nog een wedstrijd minder. Aanstaande zondag vertrekt KBB naar Wichmond, voor de wedstrijd tegen Ratti/Socii.