KBB 1 toont veerkracht en wint in slotseconde

8 maart 2024 10:15

Op donderdag 7 maart stond de inhaalwedstrijd tegen HMC '17 op het programma. De fusieclub uit Harreveld en Mariënvelde bezet de vierde plek in de competitie en draait daardoor prima mee in de top 5. Voor Keijenborg zaak om deze lastige wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In de openingsfase lag het tempo van de wedstrijd al direct bijzonder hoog. Het zorgde ervoor dat het spel slordig was en van echte mooie aanvallen nauwelijks sprake was. Langzaam kwam Keijenborg beter in het spel en kon het steeds makkelijker onder de druk van HMC '17 uitvoetballen. En juist in die fase was het de thuisploeg die scoorde. Ietwat ongelukkig werd de bal, tijdens het uitverdedigen, tegen de linksback van HMC '17 aangeschoten waardoor hij de 1-0 maakte.

In de periode erna creëerde Keijenborg erg veel kansen, maar telkens was er wel iets wat een gelijkmaker in de weg stond. Het aanvalsspel ging eigenlijk steeds beter bij Keijenborg, waardoor het wachten leek op de 1-1. Maar de eeuwenoude wetten van het voetbal speelden onze 'Boys' op in de eerste helft. Waar het zelf grote kansen liet liggen, maakte HMC '17 hun tweede kans van de wedstrijd wel af, 2-0.

Na de rust werden de mouwen nog even extra opgestroopt en met de hulp van wat frisse krachten ging Keijenborg op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een paar minuten in de tweede helft viel een bal van Tim Reulink, met wat hulp van de door de lichtmasten verblinde HMC '17-keeper, ineens in het net, 2-1. Het geloof keerde helemaal terug bij Keijenborg en de thuisploeg kwam zelf nauwelijks meer van de eigen helft af.

Ook in de tweede helft bleven de kansen zich opstapelen, al waren ze wel iets minder groot als voor rust. Met nog twintig minuten op de klok bereikte de zoveelste Keijenborgse bal het strafschopgebied van de fusieclub. Uiteindelijk was het Robin Stevens die voldoende ruimte kreeg om af te drukken en de 2-2 maakte. Zo'n tien minuten voor tijd draaide Keijenborg de wedstrijd helemaal naar zich toe. Middels een mooie combinatie over de rechterkant kon Dennis Tankink als eindstation fungeren en de bal keurig in de bovenhoek plaatsen, 2-3.

De winst leek binnen, maar HMC '17 toonde ineens weer een teken van leven. Keijenborg moest in de achteruit en de thuisploeg ging jagen naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd maakten ze die ook, door een cornerbal in een keer in de kruising te schieten, 3-3. Maar uiteindelijk wist Keijenborg, in minuut 95, nog de winnende te maken. Een vrije trap werd bij de tweede paal door Dennis Tankink via de lat op de paal gekopt. De bal lag een paar tellen stil op de doellijn, totdat aanvoerder Dion Goossens met volle overtuiging de 3-4 ingleed.

Een hele lekkere en belangrijke zege voor onze jongens, die met prima voetbal en de nodige veerkracht drie hele belangrijke punten meenemen vanuit Harreveld. Door de zege is Keijenborg weer de koploper van de 5e Klasse C. Aanstaande zondag wacht de volgende zware wedstrijd. Dan komt de nummer vijf van de ranglijst naar Keijenborg, namelijk Ajax Breedenbroek.