KBB 1 doet goede zaken in 5e Klasse C

11 maart 2024 14:45

Op zondag 10 maart stond voor Keijenborg de thuiswedstrijd met Ajax Breedenbroek op het programma. In oktober stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, toen werd het 0-2 voor Keijenburgse Boys door goals van Harm Middelkoop en Lars Menting. Nu kwam de ploeg uit Breedenbroek als nummer vijf van de ranglijst naar Keijenborg.

IMG_9163.JPG

In de eerste helft deden beide ploegen qua spel weinig voor elkaar onder en was Ajax Breedenbroek lange tijd de ploeg met de gevaarlijkste mogelijkheden. Zo dachten de gasten al vroeg in de wedstrijd op 0-1 voorsprong te komen uit een cornerbal, maar volgens de arbiter had de bal de doellijn niet volledig gepasseerd.

Gedurende de eerste helft kantelde de wedstrijd langzaam in Keijenborgs voordeel, maar de eerste kansjes konden worden gekeerd door de Ajax Breedenbroek-doelman. Aan de andere kant kreeg Keijenborg de defensie steeds beter op orde, wat het voor de gasten moeilijker maakte om tot grote kansen te komen. Een 0-0 ruststand was dus gezien het spelbeeld geen verrassing.

IMG_8950.JPG

Na de pauze was het in eerste instantie Keijenborg die de betere was. Maar na paar minuten in de tweede helft viel de treffer aan de andere kant. De arbiter kende een strafschop toe aan Ajax Breedenbroek en deze werd prima benut, 0-1. Lang kon Ajax B echter niet genieten van de voorsprong. Een vrije trap vanaf rechterkant werd bij de tweede paal goed teruggekopt door Cas Goossens waardoor Tim Sloot simpel de 1-1 kon maken.

Vervolgens bleef Keijenborg de betere en was het thuisploeg dat aanspraak maakte op een voorsprong. Die kwam er ongeveer een kwartier voor tijd. Want waar eerst Ajax B een strafschop kreeg, ging de bal aan de andere kant ook op de stip. Voor Keijenborg de uitgelezen mogelijkheid om op 2-1 te komen en dat lukte via aanvoerder Dion Goossens, die alweer zijn derde goal in drie wedstrijden maakte.

IMG_9050.JPG

In de slotfase probeerde Ajax Breedenbroek nog wel een gelijkmaker te forceren, maar Keijenborg verdedigde goed en tot grote kansen kwamen de bezoekers niet meer. Het zorgt ervoor dat onze 'Boys' goede zaken doen in de strijd bovenin. De goede zondag werd compleet gemaakt door de berichten die vanuit Mariënvelde doorkwamen, daar verloor concurrent Etten namelijk met 1-0 van HMC '17. Echter is de weg nog lang voor Keijenborg en wordt deze volgende week hervat met een lastige uitwedstrijd. We gaan dan op bezoek bij de nummer zes van de ranglijst, Epse.