Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KBB 1 verslaat Wolfersveen in regenachtig Keijenborg

25 maart 2024 17:00

Op zondag 24 maart stond de wedstrijd tussen Keijenburgse Boys en Wolfersveen op het programma. Voor beide ploegen was het de eerste keer dit seizoen dat ze elkaar troffen, omdat in de eerste seizoenshelft de wedstrijd in Wolfersveen tot tweemaal toe werd afgelast. De bezoekers hebben de afgelopen weken laten zien dat het een moeilijke tegenstander is, want tegen Etten, HMC '17 en Ajax Breedenbroek werd niet verloren.

IMG_0105.JPG

Toen er om klokslag 14.00 uur werd afgetrapt, was het weer nog redelijk te noemen. Er stond een stevige wind, maar het was in ieder geval droog. Helaas voor de spelers en supporters bleef dat niet zo en mondde de wedstrijd uit in een waar regenfestijn. Het was een festijn waarin de eerste grote kans voor Wolfersveen was, maar zij stuitten op doelman Björn Grotenhuys.

Zoals wel vaker de afgelopen weken trok Keijenborg in de loop van de eerste helft de wedstrijd langzaam naar zich toe. De eerste kansjes kwamen langzaam tot stand, wat ook deels te maken had met de stevige defensie van Wolfersveen. Voor de rust dacht Lars Menting zijn elfde goal van het seizoen in te koppen, maar door een vlagsignaal van de Wolfersveense assistent ging deze treffer niet door.

IMG_9847.JPG

Na de rust werd de regen er niet minder op, maar gelukkig bleef ook het Keijenborgse overwicht in stand. Aan de andere kant haalde Wolfersveen de gehele trukendoos open om een voorsprong van de thuisploeg te voorkomen. Dit lukten ze tot een kwartier voor tijd vrij aardig, maar uiteindelijk werd het Wolfersveense verzet gebroken. De arbiter van dienst constateerde een handsbal in het strafschopgebied van Wolfersveen en zodoende gaf hij een penalty. Dit bleek een koud kunstje voor aanvoerder Dion Goossens, die daarmee alweer zijn vierde van dit jaar maakte.

Hierna was het uiteraard aan de gasten om meer risico in hun spel te leggen. Maar verder dan enkele dreigende momenten, welke uiteindelijk niet tot grote schotkansen leidde, kwamen ze niet. Aan de andere kant wist Keijenborg de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eerst zorgde invaller Mark Overbeek voor de 2-0 na een assist van mede-invaller Tim Sloot. Even later maakte diezelfde Tim Sloot er in de blessuretijd ook nog 3-0 van.

IMG_0115.JPG

Een fijne overwinning op een behoorlijk nat en zwaar veld. Maar gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd was er geen andere conclusie te trekken dan dat de zege van Keijenborg verdiend was. De concurrenten wisten op de andere velden ook allemaal te winnen, waardoor de gaten met Etten, HMC '17 en De Hoven gelijk blijven. Aanstaande maandag, 1 april, gaan onze mannen naar Netterden voor de wedstrijd tegen NVC.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!