KBB 1 boekt hele belangrijke zege op De Hoven

8 april 2024 19:15

Op zondag 7 april stond voor Keijenburgse Boys een hele belangrijke wedstrijd op het programma. In de vorm van De Hoven kwam er een directe concurrent naar Keijenborg. De bezoekers bezetten de derde plaats en verloren dit seizoen pas twee keer.

In de beginfase oogden beide ploegen ietwat voorzichtig. Een logisch beeld gezien de stand op de ranglijst. De Hoven heeft de drie punten hard nodig om nog aan te haken, terwijl Keijenborg de drie punten goed kan gebruiken om de voorsprong vast te houden.

Waar in de eerste paar minuten de meeste dreiging van De Hoven kwam, was het Keijenborg dat als eerste wist te scoren. Het was Mark Overbeek die uiteindelijk de 1-0 kon inschieten. Niet veel later verdubbelde Tim Reulink, met het hoofd, de voorsprong naar 2-0.

Toen na een half uur Martijn Sueters ook de 3-0 binnenschoot, leek de wedstrijd haast al gespeeld. Maar de bezoekers deden nog voor de rust wat terug, waardoor men met een 3-1 tussenstand aan de thee kon.

Na de rust was het aan De Hoven om de wedstrijd te gaan maken. Dat deden de gasten dan ook, maar tot echt grote kansen kwamen zij lange tijd niet. Keijenborg kreeg daarentegen wel een paar kansen, maar wist deze niet te benutten.

Met nog een goede twintig minuten op de klok wist De Hoven de 3-2 te maken, vlak nadat men een eerder doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. In de slotfase werd alles in de strijd gegooid om nog een gelijkmaker te forceren, maar Keijenborg hield goed stand en trok de drie punten over de streep.

Keijenborg doet dus weer uitstekende zaken als koploper van de 5e Klasse C. Het behoudt de negen punten voorsprong op nummer twee Etten en ziet het gat met De Hoven groeien naar vijftien punten, al hebben zij nog een wedstrijd te goed. Aankomend weekend is Keijenborg vrij, op 21 april spelen onze 'Boys' pas weer. Dan gaat men naar Hall voor de 'thuiswedstrijd' tegen SHE.