Lex Takkenkamp (intikker)

Mannen zondag, 3, 5e klasse 08

30 april 2017 9:30

Vorige week spelen we uit tegen koploper VVG. Thuis was het al niet even gezellig en waren we eigenlijk kansloos.
Met een aardig strijdplan (vandaag het voetballen maar even achterwege laten en proberen te handballen) gingen we van start. Helaas wist VVG binnen 10 min al het netje te vinden met een snelle aanval. Dat ze dan roepen en dat is "1" zette bij ons direct de boel op scherp. We verlaten onze verdedigende stellingen daarna niet maar blijven de zaak compact bij elkaar houden. VVG komt er niet doorheen en wij zijn het gevaarlijkst. Mark schiet uit een corner op de lat en Danny breekt door over rechts en schiet tegen de keeper. VVG maakt daarna uit het niets 2-0 en de wedstrijd lijkt gelopen. Voor rust krijgen we nog een kans maar helaas...
Na rust versiert Danny een vrije trap en Harm schiet langs de muur buiten het zicht van de keeper binnen. 2-1 ... er zijn weer mogelijkheden.
Vervolgens hetzelfde beeld . VVG heeft de bal en probeert van alles maar we staan goed . VVG wordt onrustig en ongeduldig en heeft de scheidsrechter nodig (Rob geel) om de rust weer terug te krijgen. We breken nog wel een paar uit maar komen niet meer in de buurt van de goal. Jammer. Maar helaas. Met een beetje geluk hadden we zomaar een punt mee kunnen nemen.

Vandaag gaan we uit naar Zeddam-St Joris 2. Prachtig weer om te voetballen en de selectie aangevuld met Harm en Jochem (heren dank!)
Vanaf het begin weten dat dit betere tegenstanders voor ons zijn. We zijn beter en zetten Zeddam onder druk. De eerste kansen worden niet benut. Na 34 minuten zet Maarten Danny met een prachtige steekbal vrij voor de keeper. 0-1. Dik verdiend.
Net voor rust verkijkt Roy (gelegenheidskeeper) zich op een verdwaalde voorzet en staat het zomaar 1-1. We zijn even van slag. Direct uit een vrije trap lijkt Zeddam op voorsprong te komen. Maar Roy tikt de bal op ongelooflijke wijze uit de kruising. Gelukkig pakken we daarna de draad weer op. John pakt het middenveld weer als vanouds in handen (was lang geleden). En Peter vormt samen met Lex en Danny een echte plaag voor de verdediging van Zeddam.
In de 60e min krijgen we een corner de afgeslagen bal valt op de 16 en Barry knalt keihard binnen 1-2. We verzuimen door te drukken . Solo's van Herman en Rob stranden rond de 16 en een schot van Ronald met links belandt op de paal. Vlak voor tijd maakt Lex op aangeven van Peter aan alle onzekerheid een eind. 1-3. Een mooi resultaat waar we verder mee kunnen! Want er wachten nog twee zware potjes...