1 - 5

Keijenburgse Boys 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 5e klasse 07

17 april 2017 10:00

Inmiddels zijn we alweer een aantal wedstrijden onderweg na de winterstop en wordt het tijd om onze vaste supportersgroep en andere belangstellenden te informeren over de laatste belangrijke zaken betreffende Team 2.

Met de winterstop stonden we op een verdienstelijke 2e plaats met 4 punten achterstand op HC ’03. Dit biedt perspectief voor de tweede competitiehelft. Aangezien de teambuilding nog beter kon, besloten we eerst even een weekendje naar Willingen te gaan. Daar hebben we uitgebreid overleg gevoerd over de te varen koers na de winterstop. Het speltype, de reserve aanvoerder, de trainingsintensiteit en zelfs de nieuwe leider voor aankomend seizoen, zijn uitvoerig besproken. Dit onder het genot van een enkel biertje. Aangezien de eerste wedstrijd na de winterstop tegen onze naaste concurrent HC ’03 was, werden in Willingen alle puntjes op de i gezet.
Op 19 februari was de eerste wedstrijd van de tweede competitie helft. Ondanks alle inspanningen leverde deze helaas een verlies partij op tegen HC ’03 (2-3). Onze concurrent loopt uit. Volgende jaar maar weer gewoon snoei hard bier harken in Willingen. Hierdoor loopt onze achterstand op naar 7 punten. Het kampioenschap lijkt erg ver weg.

Na een maand van geen voetbal mochten we halverwege maart 2017 aantreden bij Voorst. Hier lieten we zien, dat we het voetbal nog niet verleerd waren en wonnen we knap met 4-2.

De  week daarna de thuiswedstrijd tegen Vorden. Een moeizame wedstrijd waaraan we uiteindelijk nog een puntje overhielden (1-1). Tot onze grote verrassing laat HC ’03 drie punten liggen bij Brummen. We lopen weer een puntje in. Verschil met HC ’03 nog 6 punten.

Dan de altijd beladen wedstrijd tegen PAX uit. We speelden een erg goede wedstrijd en wonnen dankzij een paar mooie goals met 4-1. Dit op een zeer zonnig dagje, waarbij de 3e helft niet werd vergeten. HC ’03 speelt dit weekend gelijk tegen Doesburg, waardoor het verschil naar 4 punten wordt teruggebracht.

Op 2 april komt Viod op de Keijenborg. Uit hadden we voor de winterstop onterecht gelijk gespeeld, dus er moest wat rechtgezet worden. Dit deden we ruimschoots. We winnen met 5-0. Dit is het weekend waarin HC’03 niet speelt, aangezien zij reeds een wedstrijd meer gespeeld hebben. Het verschil in punten dus onveranderd.

Om mee te blijven doen, moesten we ook de punten meenemen uit Steenderen tegen Basteom. Ondank een slappe eerste helft en een niet al te beste tweede helft, wonnen we toch relatief makkelijk. 1-4 was de einduitslag. Tot onze grote verbazing speelt HC’03 gelijk tegen laagvlieger Socci, waardoor we weer 2 punten inlopen. Het verschil is nu nog maar twee punten. We hebben weer kans.

Dan de afgelopen wedstrijd tegen de nummer laatst Socci. We begonnen slap en ongeïnspireerd. We dachten er allemaal veel te makkelijk over. Hierdoor stonden we met rust zelfs met 1-0 achter. De tweede helft herpakten we ons en waren we een stuk feller. Door meer druk te geven creëerden we vele kansen, waarvan er uiteindelijk 5 invlogen. Ook HC ’03 won haar partij. Dus nog steeds twee punten achterstand.

Er volgen nu nog twee lastige uitwedstrijden tegen Doesburg en Brummen en daarop volgend twee thuiswedstrijden tegen AZC en Ratti.