Keijenburgse Boys 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse C

25 februari 2018 14:00

G. de Graaf

Net als vorige week speelden de Keijenburgse Boys ook deze zondag een uitwedstrijd. Dit leverde ook deze zondag een punt op en net als tegen DCS werd ook in Groessen de gelijkmaker in de slotfase gescoord. En ook in dit geval verscheen de naam Goossens op het scoreformulier.

Maar hiermee houdt de vergelijking dan ook wel op. Of het moet zijn dat het ook in dit geval koud was en er een  vervelende oostenwind in de lengte over het veld joeg.

Want de uiteindelijk 1-1 liet zien dat niet ieder gelijkspel hetzelfde is en dat niet ieder punt een bonuspunt is. Daar waar de oranjehemden in Zevenaar met een gevoel van euforie het veld afstapten, was er tegen laagvlieger Groessen meer sprake van een flinke kater. Natuurlijk was er de opluchting door de late gelijkmaker en het feit dat daarmee Groessen op afstand wordt gehouden,

de manier waarop dit gebeurde zorgt weer voor een flinke deuk in het opgebouwde vertrouwen.

Hoofdcoach Dave Clephas kon weer beschikken over Giel (geschorst) en Dion (geblesseerd) en stuurde dientengevolge de volgende 11 de vrieskou in.

Björn G, Bjorn H, Sil, Robin, Dion, Tim, Raymond, Giel, Cas, Luuk en Tom.

Van de stabiele defensie waar runner-up DCS zich een week eerder de tanden op stuk beet was deze middag weinig meer over. Met de wind in de rug zocht Groessen onmiddellijk de aanval en vond al binnen 40 seconden een opening in de Keijenborgse verdediging.  Centrumspits Joey de Haan wist zich echter geen raad met deze mogelijkheid. Groessen bleef de bovenliggende partij en kwam via de vleugels enkele keren gevaarlijk voor het doel. Meer dan een handvol hoekschoppen leverde dit aanvankelijk niet op, al bleven die met de indraaiende wind wel gevaarlijk. Echt gevaarlijk werd het na een goed half uur toen een voorzet vanaf rechts bij de volledig vrijstaande de Haan terecht kwam.

Maar ook deze kans was niet aan hem besteed.  Dat was zelfs een strafschop niet. Via de linkerkant  drong hij het strafschopgebied binnen, werd daar onregelementair gestuit door gelegenheidsback Bjorn en besloot zelf de toegekende penalty te nemen. Keijenborg-goalie Björn koos de goede hoek en tikte de bal met zijn knie naar de zijkant waarmee ook de derde grote kans voor Joey de Haan zonder succes bleef.  En doordat de gasten uit Keijenborg in de eerste helft niet verder kwamen dan een paar halve mogelijkheden en een enkele hoekschop was een doelpuntloze ruststand het logische gevolg.

Hoe groot de invloed van de wind in deze wedstrijd was bleek na rust. Keijenburgse Boys zette de thuisploeg vast op eigen helft en leek dan toch eindelijk het verschil op de ranglijst in de score te gaan uitdrukken. Een kwartier lang kwam Groessen mede door de tegenwind niet onder de druk vandaan. Hoekschoppen, vrije trappen, afstandschoten. De Boys hadden de druk er volledig op en het zou een kwestie van tijd worden voor de 0-1 op het scorebord zou verschijnen.  Maar met het verstrijken van de tijd wist Groessen het initiatief weer over te nemen. Boys-trainer Dave Clephas zag zijn team steeds vaker en verder achteruit lopen.  Joey de Haan, de schlemiel van de eerste helft, liet zich steeds meer op het middenveld zien en ontpopte zich als een echte spelverdeler.  Keijenborg raakte de grip op het middenveld en op de wedstrijd geleidelijk aan steeds meer kwijt en nadat Joey de Haan vrij voor Björn nog faalde, was het 10 minuten voor tijd wel raak. In de scrimmage, die volgde na een hoekschop, prikte Chiel Driessen de bal in het Keijenborgse doel. 1-0

Opnieuw kon oranje, net als een week eerder, op zoek naar de gelijkmaker. Groessen werd weliswaar achteruit gedrongen, echt gevaarlijk werd het niet. Tot de slotminuut. Een hoge bal richting de zestienmeter waaide, gedragen door de wind, over het centrale verdedigingsduo, voor de voeten van Tom, die de stuiterende bal over keeper Bram van ’t Hull stiftte. 1-1.

Ook hij werd, net als neef Cas vorige week, bedolven onder zijn ploeggenoten en was er de opluchting langs de kant. Opnieuw een zwaar bevochten punt, maar deze voelde een stuk kouder aan. Volgende week de thuiswedstrijd tegen SC Rheden. Wie weet tot dan, hoe dan ook een prettige week.