VIOD 1 (zon)

Mannen, 1, 3e klasse C

25 maart 2018 14:00

O. Wiggers

Nadat vorige week Keijenborg nog in Groenlo tegen Grol speelde, kon de ploeg nu weer het eigen veld haar kunsten vertonen. Ditmaal is weer de nummer 3 van de ranglijst de tegenstander, namelijk VIOD uit Doetinchem. De promovendus speelde vorige week op eigen veld tegen DCS en wisten van deze ploeg te winnen, het werd 1-0. De ploeg van trainer Jan Lorsé zit momenteel dan ook in een goede vorm en is op papier dan ook de favoriet voor deze wedstrijd. Het scheelt dat de wedstrijd niet op papier wordt gespeeld, al heeft het veld in Keijenborg daar nog wel wat van weg. Inmiddels hebben zelfs de schapen van de buren het grasmatje ontdekt.

Keijenborg-trainer Dave Clephas stuurde, in plaats van die schapen, de volgende 11 namen de wei in: Björn G, Bjorn H, Sil, Robin, Dion, Raymond, Tim, Cas, Luuk, Giel en Tom.

In het begin werden de intenties van VIOD al vrij snel duidelijk, zo snel mogelijk afrekenen met Keijenburgse Boys. Dit lukte, na een paar gemiste kansen, al vrij snel. Na 10 minuten had Huub Onsterink de Doetinchemse openingstreffer al in het mandje liggen. Een goede aanval over de linkerkant, kwam uit bij linksbuiten Mike Severs, deze gaf de bal voor. De eerste poging kon nog worden geblokt, maar door dit blok kwam de bal bij de vogelvrije Onsterink en die kon simpel scoren. VIOD bleef de bovenliggende partij, maar dit kon niet worden uitgedrukt in de score. Wel bleven ze kansen creëren, maar die waren niet besteed aan de spelers van VIOD. Keijenborg kreeg ook nog een goede kans in de eerste kans, maar een kopbal van Tom Goossens belandde op de rechterpaal. Zo kon er worden gerust met een 1-0 achterstand.

In de 2de helft was Joris in het veld gebracht voor Sil, hierdoor kon Dion van de linksback-positie weer terug naar het voor hem vertrouwde centrum. In het begin van de tweede helft probeert Keijenborg de aanval te zoeken, maar tot echte kansen komt de thuisploeg niet. VIOD blijft wel gevaarlijk voor het doel en in 54e minuut wordt de score dan ook verdubbeld. De snelle counter over weer de linkerkant komt uiteindelijk terecht bij middenvelder Jorn Eijkelkamp. Hij schiet vanaf randje 16 raak in de verre hoek, buiten het bereik van keeper Björn. VIOD kan na deze 2-0 de voorsprong niet verder vergroten, maar ze namen ook wel wat gas terug. Keijenborg kreeg iets meer ruimte, maar veel verder dan een verdwaalde voorzet op de lat van Joris kwamen ze niet meer.

Uiteindelijk bleef het bij 2-0 en om toch eerlijk te blijven, dit was wel een terechte zege. VIOD leek net iets feller en attenter te zijn. Ze veroverde elke keer de bal snel waardoor Keijenborg geen kans kreeg om te voetballen. Door deze nederlaag is Keijenborg weer een plaatsje gezakt, AD’69 is er namelijk overheen gesprongen na een 4-0 zege op Groessen. Ook FC Trias wist te winnen van Pax en daardoor is het gat naar de veilige plek 11 nu 2 punten. Maar de ploeg die daar staat, AD’69, heeft maar liefst 3 wedstrijden minder. Het gat naar hekkensluiter Groessen is 6 punten, maar ook die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Er komen dus nog spannende weken aan in de strijd voor handhaving.

Aankomende zondag gaat Keijenborg naar de koploper, MASV. En gezien de social media posts vanuit MASV, willen zij er een mooie middag van maken. En laat Keijenborg daar meestal wel voor in zijn.

Mocht u meegaan met een van de bussen richting Arnhem, dan is het de bedoeling dat u om 12.00 bij de kantine instapt. Deze bussen zullen rond 20.00 weer teruggaan vanuit Arnhem en dan gaat de chauffeur ervan uit dat alle reizigers, of het nu recht of scheef is, in de bus zitten.