1-4 Lasse Wenting

1-5 Marijn Besselink

1-6 Jibbe Esselink

Het goed begin is het halve werk.

Het begin van de competitie kon niet beter beginnen dan met de volle 3 punten meenemen uit Geesteren. In de mist vertrokken wij naar de eerste (uit)wedstrijd van het seizoen. Het was even zoeken waar het complex van GSV’63 zich bevond maar toen we het pittoreske dorpje uitreden zagen wij al snel een voetbalveld de mist ontstijgen. Het veld lag er mooi bij en het beloofde dan ook een mooie voetbalochtend te worden.

We begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden zo veel kansen. De eerste goal van de dag werd gemaakt door Marijn. Na een mooie aanval kreeg hij via Tom K. de mogelijkheid raak te koppen, 0-1. Toen wij daarna onze kansen niet afmaakte kwam een van de oudste voetbalwetten naar boven; als je zelf de kansen niet afmaakt valt die aan de andere kant. U raadt het al, 1-1. Gelukkig kon Tom ‘’Ali” Kerkhof ons met een redelijk goed gevoel naar de thee sturen door net voor rust 1-2 tegen de netten te tikken.

Na de thee begonnen we goed uitgerust en met enkele omzettingen aan de 2e helft. In tegenstelling tot de eerste helft maakte we onze kansen nu wel direct af. Uit een scrimmage krijgt Jaap zijn voet tegen de bal en verschijnt de 3 op het scorebord, 1-3. De tegenstanders konden de 2e helft voetballend weinig inbrengen terwijl wij goed door bleven gaan. Lasse verzorgt met een geplaatst schot de 1-4. Hierna zijn we genoodzaakt om de opstelling te veranderen wanneer Martijn de wedstrijd geblesseerd moet verlaten en Bjorn het keeperstricot aan mag trekken. Gelukkig veranderd dit niet veel aan het spelbeeld en gaan wij door met aanvallen. Na een prima bal van Tom Joling op Marijn ontstaat onze volgende goal. Marijn neemt de bal knap aan en kapt gelijk zijn tegenstander uit en kan zo de hoeken uitkiezen, 1-5. De laatste goal van de dag wordt gemaakt door Jibbe die eindelijk een van zijn vele acties beloond ziet worden met een goal, 1-6.

Met deze eerste 3 punter zijn we goed van start gegaan en wacht ons volgende week Ratti 1. Komt allen kijken om 10.30 op de Keijenborg.