Peter Schiphorst (intikker)
89'

5e klasse 12

24 september 2017 9:30

In de beker was het voor ons 3e snel bekeken. Na een vrij kansloze nederlaag in Vorden 5-0 in de eerste wedstrijd werden de andere potjes gezien als oefenwedstrijden. (Basteom 1-6 en winst op Brummen 7-2 ). kortom snel vergeten. Alhoewel ... in de eerste wedstrijd loopt Tom een knieblessure op en dat ziet er zijn zachtst gezegd niet goed uit... Tom beterschap!
Vandaag de eerste competitiewedstrijd gaan we naar het voor ons onbekende Winterswijk 6. Slechts 12 spelers van onszelf kunnen we op de been brengen , maar gelukkig zijn Joeri Klein Nengerman van2e en (terug van weggeweest) Michel Menting niet te beroerd om aan te sluiten. heren bedankt !
De wedstrijd tegen het redelijk jonge Winterswijk start voortvarend. na een paar min rolt de bal voor de voeten van Maarten Arntz. Randje 16 haalt Maarten direct uit en het is 0-1. Lekker. Daarna laten we zien dat met vlagen prima spel op de mat leggen. Maar de mooie combinaties en aanvallen worden niet bekroond tot doelpunten. En dan weet je dat de tegenstander altijd iets terug kan doen. Winterswijk was tot aan de rust slechts 1x gevaarlijk geweest maar Roy hield netjes zijn doel schoon. In de laatste min voor rust leidt balverlies van ons op het midden de counter in van W'wijk. Na een schermutseling voor onze goal lijkt het goed af te lopen, maar als een speler een buiteling maakt over Joeri wijst de scheids naar de stip...pff erg zwaar bestraft. Maar we rusten dan in plaats met 0-3 0of 0-4 ineens met  1-1. En dat is een tegenvaller.
na rust wordt het spel er niet beter op. De periodes van goed spel in de 1e helft zijn niet meer terug te vinden. Toch hebben we een overwicht en dat betaalt zich i n73 e min uit. Michel gaat er vandoor over rechts, zet voor en de bal gaat langs alles en iedereen, ook de mistastende keeper. Peter staat het balletje moederziel alleen bij de 2e paal op te wachten en tikt 1-2 binnen.
Het laatste kwartier probeert W'wijk wel druk te geven maar echte grote kansen komen er niet. In de laatste minuut maakt Danny aan alle onzekerheid een eind en soleert langs twee tegenstanders en knalt hoog in 1-3.
3 puntjes in tas mee naar keijenborg en dat is een prima start. Volgende week thuis tegen SDOUC 3 aanvang 10.30. Tot dan