VVO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

24 november 2013 14:30

Cakir, A.

De ene zondag is de andere niet. Vandaag de onbetwiste koploper Vvo op bezoek. Het teleurstellende resultaat van verleden week nog in het achterhoofd, wisten we dat het moeilijk zou worden. Deze week met de groep en in de wedstrijdbespreking mijn teleurstelling nog maar eens uitgesproken over de manier hoe we vorige week aan de wedstrijd zijn begonnen. Afgetroefd worden door een kwalitatief mindere spelersgroep dan de onze op wedstrijd mentaliteit kan nooit. Het besef en de teleurstelling was er gelukkig ook in de spelersgroep en ze hebben het goed opgepakt. Laten we er geen gewoonte van maken om zo slecht aan de wedstrijd te beginnen, verliezen en de week erna het weer goed te moeten maken.

Voetballend hoeven we voor geen tegenstander onder te doen, dat besef moet er zijn. We hebben het vandaag gezien dat we voetballend gewoon mee kunnen met Vvo, hieraan gekoppeld de wil om te winnen en we zijn we tot heel veel in staat.

De eerste kansen waren er vanmiddag voor Vvo, maar Thom wist de eerst de beste halve kans (mogelijkheid) te verzilveren in de 24e minuut. Je hoopt dan met de 1-0 de rust te halen, maar in de 42e minuut viel de gelijkmaker. Gelukkig wisten we nog voor de rust in de 44e minuut wederom op voorsprong te komen via een doelpunt van Raymond.
De eerste helft vond ik Vvo beter en de 2e helft waren we minimaal gelijkwaardig. Vvo kwam niet meer tot echte goede kansen, terwijl wij de wedstrijd al hadden kunnen beslissen via Thom of Tim die allebei nog een uitstekend kans kregen. In de 85e minuut kwam alsnog de bevrijdende treffer van Giel, na uitstekend voorbereidend werk van Thom.

Onverwachte en zwaar bevochten drie punten. Maar nu? Kunnen we dit de aankomende wedstrijden een vervolg geven?  Verliezen aankomende zondag thuis tegen Westervoort en we zijn niets opgeschoten, aan de groep om het de komende wedstrijd (en) te laten zien om met de juiste inzet en beleving aan een wedstrijd te beginnen. Ik heb hier alle vertrouwen in, dan kunnen we vrij van degradatie zorgen de winterstop in.