75'

5e klasse 12

6 mei 2018 10:30

M. Stapelbroek

Onze razende reporter had gewacht tot de eerste overwinning om weer eens in de pen te klimmen. Maar dat er dan een maand lang niets geschreven zou worden.... Oepsie
Na de prachtige overwinning in Ulft op SDOUC 0-2, waar we overigens zelf de kleedkamer niet op slot hebben gedaan, volgde een week later op onze eigen knollentuin een kansloze 0-3 tegen Winterswijk.
De bus die wij wel eens willen parkeren werd dit keer voor ons geparkeerd. Helaas konden we de geen gaatje vinden en ging Winterswijk er met de volle buit vandoor.
De donderdag erop uit naar SVGG was ook geen succes . Wel een fantastisch hoogtepunt konden we noteren. Als na 10 min Roy wordt gewisseld en plaats maakt voor Lars Menting van O17 veert het publiek direct op. in zijn eerste balcontact pikt hij de bal op voor onze dugout. Hij poort zijn directe tegenstander, loopt op snelheid de volgende eruit , rent de 16 in en puntert in de lange hoek. Kippenvel zoals coach Han het omschreef.... de ruststand is 2-2 want ook die lange weet nog een keer het net te vinden. Na rust pakken een aantal tactische omzettingen van onze trainert niet goed uit. ook doet de scheids nog even een spreekwoordelijk fluit in het zakje . Wat een drama die man. Uiteindelijk gaan we weg met een tas vol frustratie en 0 punten na een 4-2 nederlaag. Wel O17 mannen Tim en Lars bedankt !
Daarna volgt gendringen. Kunnen we dan eindelijk het tij keren? We beginnen aardig en het is Patrick A(nkersmit) (nee zeker niet Goossens, die wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt) met weergaloze actie langs de lijn. Patrick zet voor en Danny tikt binnen. Binnen een paar min is het al weer gelijk. na rust volgt direct de 2-1 voor Gendringen. alles daarna vol op de aanval maar alleen Danny is dichtbij. Hij raakt het houtwerk. En vlak voor tijd valt de beslissing 3-1 . Poeh, 3 op rij verloren , maar nog steeds op de 2e plek...
Viod thuis. Mooie zondag , prachtig weer geen zuchtje wind, wat willen we nog meer... ja een paar punten.
Vanaf begin is onze voorhoede weer eens een plaaggeest voor de tegenstander. En dat resulteert in een snel doelpunt. Barry speelt van achteruit door de lucht Peter aan, hij controleert, draait en zet Tom Joling (vandaag geleend van2 , bedankt Tom) vrij voor de keeper. 1-0. Viod kan hier niets tegen in brengen. Jammergenoeg is dit ook de ruststand. had zeker meer mogen zijn.  Na rust beslist Maarten Arntz met strak schot van een meter of 12 de wedstrijd. Viod komt nog even terug maar dat mag geen naam hebben, want Peter zet snel de marge weer terug op 2. He he eindelijk weer een paar punten.. en die zijn broodnodig . Houden we de 2e plek? het zal lastig worden want de laatste 3 tegenstanders MvR (al kampioen), OBW en SVGG hebben ons tot nu 0 punten opgeleverd.