Sprinkhanen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

2 februari 2014 14:30

Hermsen, M.

Na de teleurstellende voorgaande 2 wedstrijden waren we gebrand en overtuigd dat we vanmiddag een overwinning zouden boeken. Ik overdrijf niet als ik stel dat Sprinkhanen er in de eerste helft er niet aan te pas kwam. We waren op alle fronten beter, dit resulteerde in de derde minuut al in een enorme kans van Thom Berendsen. In de eerste 20 minuten kregen we drie open kansen waarvan we er maar 1 wisten te verzilveren in de 19e minuut. Hierna kregen we nog een aantal goede kansen om de score verder uit te bouwen. Sprinkhanen kwam niet in de buurt van onze goal. In de 38e minuut kantelde de wedstrijd, sprinkhanen kwam voor de eerste keer in de buurt van onze zestien. Martin tikte de bal corner waardoor de aanvaller van Sprinkhanen viel hierin zag alleen de warrig fluitende scheidsrechter een penalty. Martin kreeg voor de vermeende overtreding geel. Thom Melissen benutte dankbaar het cadeautje en Michel had tot twee keer toe commentaar op de scheidsrechter. Dit leverde hem 2 gele kaarten en dus rood op en moest vertrekken. De scheidsrechter vond het nodig om de wedstrijd te staken. Gelukkig was hij na een gesprek met de beide trainers bereid om de wedstrijd voort te zetten. Na de rust kregen we binnen zes minuten 2 doelpunten tegen omdat we toch besloten hadden vooruit te blijven voetballen ook al stonden we met 10 man. Raymond Sessink scoorde uit een prachtige vrije trap de 2-3, helaas scoorde sprinkhanen in de 60e minuut uit een counter de 2-4. We kregen nog een aantal redelijke kansen en waren met tien man voetballend nog de betere ploeg, maar we gaven natuurlijk ook steeds meer ruimte weg. Teleurstellend en we hebben ons zelf weer in de voet geschoten door domme gele kaarten op te lopen waardoor we met tien man kwamen te spelen, zachtjes uitgedrukt niet erg slim en kunnen we wederom alleen onszelf de schuld geven van deze nederlaag. Verliezen van een tegenstander die beter is mag en kan maar je mag nooit verliezen  van een elftal die voetballend beduidend minder is en door eigen dommigheid de wedstrijd uit handen geven.

Deze laatste drie wedstrijden leert ons dat we slimmer en geduldiger moeten worden, dat het niet alleen om het voetballen gaat en dat er nog andere zaken bij komt kijken. We spelen hele periodes prima voetbal, maar geven het ook veel te gemakkelijk weg, als we dit nu eens afleren gaan we nog de nodige punten pakken en hoeven we zeker niet naar beneden te kijken.