3 - 2

Keijenburgse Boys VR1

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse P3

26 januari 2014 10:00

Een vroege start was het voor ons vandaag in meerdere opzichten. Eigenlijk start onze competitie pas aankomend weekend maar doordat deze wedstrijd gepland stond in ons jaarlijks weekendje weg hebben wij in overleg met V&L de wedstrijd al eerder kunnen spelen. Hiervoor nogmaals dank aan V&L.

In alle vroegte vertrokken we om 08.00 !!! uur richting De Vecht, een klein dorp in de gemeente Voorst halverwege Apeldoor en Terwolde.

De eerste seizoenshelft zijn wij als koploper geendigd waardoor we nu uitkomen in de promotieklasse. De tegenstander van vandaag zat ook in de eerste seizoenshelft bij ons in de competitie en is als tweede geeindigd. Door een baaldag destijds hebben wij nooit gespeeld tegen de dames van V&L. Dat ze het ons lastig kunnen maken wisten we uiteraard wel, een tweede plek zegt genoeg.

Helaas hebben we na de winterstop nog steeds te maken met enkele blessures. Elles heeft tijdens een training een breukje in haar enkel opgelopen en Joyce en Karlijn zijn nog niet helemaal hersteld van hun blessure die ze voor de winterstop al op zijn gelopen. Gelukkig waren Esri, Denise en Yvette van dames 2 bereid om met ons mee te spelen.

Om 10.00 uur begonnen we geconcentreerd aan de aftrap. Al snel bleek dat we een geduchte tegenstander tegenover ons hadden staan die er gelijk fel op zaten. Voor het eerst sinds langs tijd kregen we echt weerstand en lieten de dames van V&L zich niet van de bal zetten. Eigenlijk speelde ze, met twee snelle buitenspelers, exact hetzelfde spelletjes zoals wij dit altijd proberen te doen. Met goed tikwerk duels winnen en via de buitenspelers een aanval opzetten.

Toch bleek dat V&L beter de winterstop uit is gekomen dan ons. In alle opzichten waren ze vandaag een stuk feller en binnen enkele minuten stond de 1-0 op het scorebord. Gelukkig hebben ze niet lang kunnen genieten van deze voorsprong want vrijwel direct na de aftrap bracht Sanne de stand op gelijke hoogte. Ze draaide knap weg bij een verdediger van V&L en schoof daarna de bal rustig binnen.

Het was nu aan ons om te blijven voetballen en elkaar strakke ballen toe te spelen. Helaas scheelde het daar vandaag nog wel eens aan en kon Eef zijn woede vanaf de zijlijn nog maar net binnen houden. Helemaal toen V&L in de 38e minuut op een 2-1 voorsprong kwam. De jonge frisse ploeg van V&L dacht hiermee de rust in te gaan maar gelukkig gooide Sanne roet in het eten. In de 44e minuut kwam de stand weer op gelijke hoogte 2-2.

In de rust heeft Eef ons flink toegesproken. Hij baalde erg van ons vertoonde spel! De trainingen verlopen uitstekend de afgelopen weken, we kunnen zeker voetballen maar lieten dit vandaag niet blijken. Er moest er stapje meer worden gezet!

Met de preek van Eef in ons achterhoofd begonnen we aan de tweede helft.

Helaas bleek dat de thee ons niet veel goeds had gebracht en werden we gered door enkele knappe reddingen van onze keepster Anneke. In de 60e minuut kregen we zelfs een penalty tegen. Elcke, die niet vaak een snellere tegenstander bij zich heeft staan, moest vandaag aardig aan de bak. Na een schwalbe van de snelle rechtsbuiten ging de bal, vol ongeloof van Elcke, op de stip. Via de lat en Anneke haar rug viel de bal weer terug het speeldveld in en waren we voor even gered en bleef de stand 2-2. Niet veel later viel dan toch het beslissende doelpunt in ons nadeel. Dit bracht de eindstand op 3-2.

We hebben vandaag allemaal ons best gedaan maar onze tegenstander bleek net iets verder  te zijn dan ons. Het was wel een leuke pot voetbal en bleef tot de 90e minuut spannend. We hebben nu al zin in de returnwedstrijd om revanche te nemen!