Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse P3

16 februari 2014 11:30

P. Seesing

Dat het de tweede seizoenshelft nog niet echt loopt binnen ons damesteam bleek vandaag wel weer. We speelden tegen de dames van Warnsveldse Boys. Een team waar we in de eerste seizoenshelft met enige moeite van gewonnen hebben.
De avond voorafgaand aan deze wedstrijd ontstond er hier en daar nog wel enige twijfel of de wedstrijd wel door kon gaan aangezien er heftige regenbuien plaatsvonden en flinke windstoten voorbij raasden. Toch lag het veld er zondagochtend aardig goed bij en na de feestavond van het Klootbaltoernooi, waarbij wij de eerste plek behaald hebben, was het erg vroeg om te voetballen!

Zoals gezegd was de tegenstander van vandaag geen onbekende voor ons en wisten we dat we 90 minuten geconcentreerd moesten voetballen om de punten vandaag in eigen huis te houden. Dit ging ons de eerste 20 minuten ook aardig goed af. Helaas nog zonder de geblesseerde Elles en Joyce speelden we ons eigen spelletje en creëerden we kansen. In de 23e minuut kwamen we op een 1-0 voorsprong door een goal van Liz. Met een knappe beweging passeerde ze de keepster en schoot rustig de 1-0 in het net.

Helaas hebben we niet lang van deze voorsprong kunnen genieten en werden onze 100% kansen niet afgemaakt. Iedereen kent de bekende uitspraak ‘ Als je zelf de kansen niet afmaakt, zul je zien dat ze er aan de andere kant wel in gaan’. Dit was bij ons vandaag ook zeker het geval. Door een mooi uitgespeelde aanval, een onterechte penalty én een mazzelgoal stonden we in de rust met 1-3 achter.

We kwamen tot de conclusie dat we door teveel fouten, onzorgvuldige passing en gehaast voetbal niet aan ons eigen spel zoals wij het graag willen laten zien toe kwamen. Dat betekende dat we de tweede helft nog flink aan de bak moesten.

Helaas heeft het ons niet gebracht wat we gehoopt hadden. We speelden een slechte tweede helft en in de 90e minuut bracht Lisanne nog wel de stand op 2-3.
Het kwam voor ons te laat en het enige positieve dat we uit dit duel kunnen halen is het spel in de openingsfase, maar dit verlies is heel zuur.

Pas op zondag 9 maart staat onze volgende competitiewedstrijd gepland en wel tegen de dames van PAX. De aankomende weken dient er dus flink getraind te worden om op deze dag op scherp te staan!