Mannen zondag, 1, 4e klasse D

23 februari 2014 14:30

Stevens, E.

KBB – Groessen (2-1)

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen sv Groessen op het programma. Uit hebben we een nederlaag geleden maar in die wedstrijd waren we zeker niet slechter. Na het goede resultaat van vorige week tegen mvr, hadden we vooraf vertrouwen in een goed resultaat. Bij afwezigheid van onze topscorer Thom die voor school voor drie weken ski les aan het geven is heb ik besloten om Bjorn Hiddink de opengevallen positie als spits te laten innemen.
Bjorn heeft het vertrouwen niet beschaamd, hij kopte in de 15e minuut een goede voorzet van Raymond tegendraads in. Op dat moment was Groessen zeker gelijkwaardig en het verbaasd mij dat ze zo laag staan. Een goede ploeg met een aantal spelers met een goede lange bal. Na de rust kwamen we niet in de problemen, maar we dwongen zelf ook weinig kansen af. In de 70e minuut kwam Groessen op gelijke hoogte door een ongelukkige eigen doelpunt van Dion, die een bal tegen zijn rug aan kreeg. Gelukkig kwamen we vrij snel weer op voorsprong door een terecht toegekende strafschop, die door Giel feilloos werd benut.
Dit was ook het breekpunt in de wedstrijd, want de speler die de bal uit het doel sloeg kon met rood vertrekken. We hadden wat zorgvuldiger moeten zijn dan hadden we de 3-1 nog kunnen maken. Helaas lukte dit niet zodat het tot het eind spannend bleef. Aankomend weekend zijn we vrij in verband met het carnaval. Hierna spelen we in Velp tegen de koploper Vvo waar we goede herinneringen aan hebben, we wonnen de thuiswedstrijd met 3-1. Ik vond het vandaag voetballend minder dan de voorgaande wedstrijden maar het resultaat vergoed veel. Tegen Vvo zijn we niet kansloos want ze willen in ieder geval voetballen, hopelijk kunnen we wederom verrassen.