Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse P3

9 maart 2014 13:00

Vandaag was het dan weer zover. Voor de tweede keer dit seizoen speelde we de kraker tegen de dames van PAX. Dit keer werden wij op Sportpark ’t Elderink verwacht.

Het zonnetje scheen heerlijk dus om 12.00 uur sprongen wij met een klein beetje gezonde spanning op de fiets naar Hengelo. Dat is nog eens wat anders dan de lange reistijd naar Sportvereniging Vlug en Lenig uit Terwolde.

Iedereen weet dat een wedstrijd tegen de buren altijd een wedstrijd op zich is en de uitslag alle kanten op kan gaan. In november vorig jaar hebben wij de derby met 1-0 gewonnen door een prachtgoal van Liz. Wij waren ons ervan bewust dat PAX vast revanche wilde nemen vandaag. …

Tijdens de veldopkomst van de dames van PAX knalde het vuurwerk ons om de oren. Het vele publiek uit Hengelo was er klaar voor en lieten dit weten ook.
Door de blessures waar wij nog altijd mee te maken hebben stonden wij met precies 11 vrouwen om 13.00 uur klaar om af te trappen. Meteen zagen en merkten we dat het veld er erg slecht bij lag. Er was weinig gras te bekennen en de bal stuiterde steeds op. Maar goed, dat mag de scherpte niet wegnemen, op elke ondergrond moet je volle bak willen gaan!

We begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en dit resulteerde meteen in enkele gevaarlijke kansen. Met knap tikwerk van onze kant kwam PAX niet aan het voetballen toe. Er leek op deze mooie voorjaarsmiddag geen vuiltje aan de lucht. De aanvalspatronen volgden elkaar snel op en het was eigenlijk wachten op onze eerste treffer. Het was echter PAX die gebruik maakte van dat ene moment van onachtzaamheid in onze defensie en door middel van een intikkertje de stand in de 36e minuut op 1-0 wist te brengen. Een kleine fout met grote gevolgen want in de rust keken we tegen een 1-0 achterstand aan.

Helaas hebben we de tweede helft niet kunnen brengen wat we in de rust voor ogen hadden. Waar we de eerste helft geconcentreerd voetbalde lukte het ons niet om dit de tweede helft door te zetten. We leverde wel strijd en passie maar het had weinig gescheeld, of we hadden kort na aanvang van de tweede helft tegen een verdubbeling van de achterstand aangekeken. PAX kreeg namelijk een penalty toegekend nadat Elcke volgens de scheidsrechter ruw spel vertoonde. Door alle spanning die er op zo’n wedstrijd staat, het vele publiek op het terras voor de kantine en de schijnbeweging van Annie zorgde ervoor dat de bal hoog over het doel vloog. Een flinke meevaller voor ons!

Nu moesten we echt bij de les blijven en zeker niets weggeven want op een nederlaag bij PAX zaten we niet te wachten natuurlijk. Helaas vielen Anouk en Marissa in de tweede helft geblesseerd uit maar gelukkig stonden Yvet en Denise van Dames 2 paraat om ons te versterken. We hadden zeker weer de overhand, bleven lichtjes aandringen maar echt grote gevaarlijke kansen leverde het niet op tót de laatste minuut in blessuretijd. Amanda haalde nog maar eens hard uit, de bal werd geblokt via een verdediger van PAX en kwam voor de voeten van Sanne terecht. Dit was het moment….de laatste kans op een gelijkspel. Sanne schoof de bal de hoek in en bracht de stand op 1-1. De ontlading was enorm. Ondanks dat wij over de gehele wedstrijd de betere ploeg waren, waren we blij met het gelijke spel.

Dit hebben we dan ook lekker in de zon gevierd met een heerlijk drankje die ons werd aangeboden door Robert en Miranda's Smikkelcorner, dank hiervoor! We staan nu nog steeds op de derde positie, de dames van Warnsveld en V en L blijven ons nog voor. Hopelijk kunnen we daar in de aankomende weken verandering in brengen.