Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse P3

16 maart 2014 11:30

P. Seesing

Vandaag kwamen de dames van Activia uit Twello ons opzoeken.
De uitwedstrijd, in de eerste seizoenshelft, hebben we op sportpark De Schoapenweide nipt met 0-1 gewonnen. Deze dag herinneren we ons nog goed want toen werden we Herbstmeister. Wat we ook zeker nog wel weten is dat we deze wedstrijd eigenlijk al binnen 20 minuten met 4-0 achter hadden moeten staan. We waren dus gewaarschuwd!

Het was aan ons de taak om de punten in eigen huis te houden om de aansluiting met de nummer 1 en 2 te behouden. Helaas moeten we het nog zonder Elles en Joyce doen en sinds vorige week is ook Anouk geblesseerd. Gelukkig kwam Yvet na haar eigen wedstrijd van dames 2 ons versterken zodat we 2 wissels hadden. Uiteraard was Gerard weer aanwezig als grensrechter.

Na het feestje op zaterdagavond van Peter en Krista verschenen we lichtelijk brak aan de aftrap. Dit was het eerste kwartier van de wedstrijd ook wel te zien. Activia maakte het spel en kreeg enkele mogelijkheden. Vooral via de vele cornerballen die wij weg gaven werden ze gevaarlijk. Gelukkig wisten Annie en onze achterhoede te voorkomen dat Activia de score kon openen. Vorige week had Activia in eigen huis nog met 4-1 verloren van Basteom, hoe dit heeft kunnen gebeuren vroegen wij ons allemaal af in de eerste helft. Activia speelde fel, kreeg kansen en deed zeker niet onder van andere teams uit onze competitie.
Na een blessurebehandeling in de 17e minuut, waarbij wij even kort de koppies bij elkaar konden steken ging het dan eindelijk lopen. Aanvallen werden via het midden opgezet en de eerste steekpasses werden gespeeld waardoor we een keer in buurt van het doel van onze tegenstander kwamen. Helaas resulteerde dit niet meteen in een doelpunt maar we hadden in ieder geval allemaal het gevoel dat we de aandacht erbij hadden en fel op de bal waren.

Het spel golfde over en weer en beide elftallen gingen er volledig voor. Zoals we van te voren wisten kon Activia gevaarlijk zijn door snelle uitbraken. In de 34e minuut was dit ook het geval. Van achteruit werd er een lange bal naar voren geschoten die werd opgepikt door één van de snelle voorhoede speelsters. We hadden er rekening mee moeten houden en we waren zeker gewaarschuwd maar de 0-1 lag al in het netje. Niet voor de eerste keer dit seizoen dat wij tegen een achterstand aan keken! Wat wij als team al meerdere malen hebben laten zien is dat we ons terug kunnen knokken in de wedstrijd en na een tegendoelpunt de koppies niet laten hangen. Zo kreeg Sanne in de 40e minuut de kans om de stand op gelijke hoogte te brengen. Na een geplaatste pass van Karlijn kon Sanne alleen op de keepster af. Met enig geluk en een klein beetje hulp van de keeper werd de ruststand 1-1.

In de rust hadden we aardig wat stof om over te praten. Het was duidelijk dat de tactiek van Activia nog altijd het spelen van de lange bal op de snelle voorhoede was en dat het middenveld eigenlijk over werd geslagen. Fysiek is het een sterk team die je altijd in de rug voelt zitten. Tijd om de bal aan te nemen krijg je bijna niet.

Na een goed overleg en een warme kop thee begonnen we geconcentreerd aan de tweede helft. Al snel bleek dat door de wissels aan de kant van Activia het gevaar uit hun spel was. Dit gaf ons de ruimte en deze hebben we dan ook optimaal benut. Bij vlagen hebben we echt goed voetbal laten zien. Toch lukte het ons pas om in de 71e minuut op voorsprong te komen. Waar de grensrechter van Activia de hele wedstrijd met de vlag voor buitenspel stond te zwaaien hield ze nu de vlag naar beneden en kon Sanne uithalen om de 2-1 binnen te schieten. Toen ook de scheidsrechter niet floot voor buitenspel hebben we deze verdiende voorsprong goed gevierd.

Niet veel later bracht Lisanne ons op comfortabele voorsprong na een aanval uit het boekje. Marissa die fris het veld in was gekomen stuurde Sanne de hoek in waarna de bal voor werd gegeven op Lisanne. Gelukkig aarzelde Lisanne geen moment en haalde ze uit voor de 3-1. Nu was de druk ervan af en was ons spel de laatste 10 minuten niet meer om over naar huis te schrijven maar de punten waren binnen. Yvet werd nog ingebracht om de pijn in het bovenbeen van Elcke te ontzien. Zo wisten we de wedstrijd uit te spelen en bleef de stand 3-1.
Een groot compliment voor ons hele team. Ondanks de achterstand en het fysieke spel van Activia in de eerste helft bleven we gemotiveerd en erin geloven. Dit geeft ons veel moed voor de uitwedstrijd van volgende week tegen Basteom. Een team dat de competitie niet heel sterk begon maar de laatste twee wedstrijden toch 4 punten pakte.

Oh ja, Eef bedankt voor de frikandellen die we na de wedstrijd in de kleedkamer lekker hebben opgesmikkeld!