Keijenburgse Boys 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

23 maart 2014 14:00

Hup, O.G.H.

Hoe zoet kan een overwinning zijn? Ik kan jullie zeggen heel zoet. Ik wilde graag winnen, zoals ik elke zondag wil winnen, maar vandaag wilde ik heel graag winnen. Tegen ’t Peeske in Beek, de club waar ik vandaan kom en de plaats waar ik geboren en getogen ben. Belangrijk was de overwinning zeker, we gingen met een punt achterstand op ’t Peeske naar Beek. Bij een overwinning gingen we ze voorbij op de ranglijst. Het verzamelpunt was bij mij, waar de soep, koffie en broodjes klaarstonden.

We kwamen in de 12e minuut op voorsprong door een doelpunt van Martin, we waren op dat moment de betere ploeg. Hierna kreeg ’t Peeske een goede kans op de 1-1, hier redde Michel bekwaam. Het regende in de eerste helft pijpenstelen, gelukkig werd het in de rust droog.

In de 2
e helft was er eenzelfde spelbeeld te zien, we waren de bovenliggende partij maar kreeg ’t Peeske ook een paar kansjes. Gelukkig maakte Thom Berendsen een prachtig doelpunt, na een goede pass van Roy Goossens. In de 75e minuut lieten we ’t Peeske terug in de wedstrijden komen en scoorde mijn zoon Niek de aansluitingstreffer. Hierna kregen we het nog lastig maar we hadden ook de 3-1 en de 4-1 kunnen maken. De goed leidende scheidsrechter Hup uit Terborg vond het nodig om het nog spannende te maken want hij gaf nog een onbegrijpelijke cornerbal weg. Gelukkig wisten we de voorsprong vast te houden en konden de drie punten mee naar Keijenborg. We hebben het nog even gevierd in de plaatselijke kantine, want ik had ze bij een overwinning een paar kannetjes bier beloofd.

Aankomende zondag zijn we vrij maar spelen we vriendschappelijk thuis tegen gsv’38 uit Giesbeek. Hierna spelen we nog vier wedstrijden, 2 keer thuis en 2 keer uit. Beginnend met de uitwedstrijd tegen Rkpsc uit Pannerden. Aan ons de taak om de derde plek vast te houden, dit zal niet makkelijk zijn maar we gaan er wel voor. De derde plek geeft recht op het spelen van nacompetitie om promotie, dus hopelijk kunnen we de competitie een leuk vervolg geven.