Keijenburgse Boys 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

6 april 2014 14:00

Hakvoort, R.F.J.M.

Een terechte nederlaag kunnen we wel zeggen. Vanaf de eerste minuut was Rkpsc de bovenliggende partij. Wij kregen geen kansen en Rkpsc kreeg in de eerste helft een grote kans, die door hun aanvoerder Bart Wezendonk werd naast geschoten, mede de schuld van het weiland waarop de wedstrijd gespeeld moest worden. Zeg maar een polletje waarop de bal stuiterde. In de 43e minuut besloot de scheidsrechter een strafschop toe te kennen voor een schouderduw van Dion op een speler van de thuisclub. Een onbegrijpelijke beslissing, want voor de vermeende overtreding kreeg Dion niet eens een gele kaart wat normaal gesproken wel het geval is. Ik denk dat het een goedmakertje was om dat even daarvoor Rkpsc een strafschop claimde na een correcte sliding op de bal van Roy Fluit. Wij kwamen niet verder dan wat plaagstootjes en een paar corner ballen.

In de 2e helft probeer je beter te starten, maar de 2e tegengoal was een ongelukkig eigen doelpunt van Jaap, die een voorzet met het hoofd schampte zodat de bal in de verre hoek viel. In een tijdsbestek van 10 minuten in de 2e helft  kregen we 3 doelpunten tegen waarbij gezegd moet worden dat de derde treffer van Rkpsc een prachtige omhaal was. Na de 4-0 was het voor mij een teken om de wedstrijd als verloren te beschouwen en die spelers te wisselen die op scherp staan en dus bij een gelel kaart de volgende wedstrijd geschorst zijn, ik heb dus snel Thom en Dion gewisseld en Giel was al uitgevallen met een knieblessure.

Een ondermaatse prestatie van onze kant en een wedstrijd om snel te vergeten. Aankomede zondag thuis tegen Angerlo, hieraan hebben we geen goede herinneringen want uit hebben we ook een terechte nederlaag geleden. We hebben dus nog wat recht te zetten, we moeten deze wedstrijd winnen om in de race te blijven voor een plek in de nacompetitie. Angerlo vooruit is de 2e helft van het seizoen goed op dreef zeker gezien de matige 1e seizoenshelft van hun kant, maar dat is de laatste jaren al het geval bij Angerlo. We zullen dus alle inzet nodig hebben om tot een goed resultaat te komen. Ik ben ervan overtuigd dat de spelers gebrand zijn op een goed resultaat.