7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag, 20-03-2022,  KB 2 - Kilder 2  3 - 3  (0-3)

Na de zeperd van afgelopen zondag wachte ons Kilder 2. Destijds uit bij Kilder speelden wij 3-3. Wat zou het vandaag gaan worden?
Nou sowieso wéér veel doelpunten. Scheids Sueters floot om 9.30 voor de aftrap van deze wedstrijd. Nou dit werd me er ééntje hoor! Kilder vanaf minuut 1 gelijk vol op de aanval en feller in de duels. Het leek wel alsof wij angstig waren, ook speelde Kilder soms heel geniepig. Op de knie staan bij een sliding (Ruben) of achter op de kuit trappen (Raymond) maar dat neemt niet weg dat je je hier tegen moet wapenen. De eerste helft verliep verder niet volgens plan voor ons. In een tijdsbestek van 12 minuten incasseer je 3 tegendoelpunten; dit mag en kan niet.
Zodoende werd de eerste helft met een 0-3 achterstand afgesloten.

In de rust werd er weinig gezegd en gingen de jongens bij zichzelf ten rade wat er goed ging maar zeker ook wat er fout ging. We hadden nog één wissel mogelijkheid voor de tweede helft en dat was Tom Goossens.

Nadat Niek in minuut 54 ons weer een een kleurtje op het gezicht liet tonen, middels een heerlijke schuiver(assist Tim) besloot Lau om achterin risico te gaan nemen en één op één te gaan spelen. Rick M werd gewisseld omdat hij achter de hand werd gehouden om weer terug te kunnen wisselen, voor het geval dit nodig mocht zijn. Tom werd de diepste middenvelder waardoor we dus ook op het middenveld een man meer situatie creeërden. Sorteerde dit effect zult u zich afvragen?

Zeer zeker deed dat het! In minuut 69 kregen wij dus een vrije trap te nemen op zo'n 20 meter van de goal van Kilder. Good-old Tom G ging achter de bal staan en joeg vervolgens de bal kiezelhard achter de verbouwereerde doelman van Kilder, 2-3!
Met nog 20 minuten te spelen bleven wij pressen op de goal van de blauwen uit Kilder. Uiteraard wel beducht voor de counter maar de mannetjesputters achterin hielden braaf stand. Kwam er dan nog een doelpunt? Die kwam er zeer zeker. Het was Niek die heel bekwaam en rustig de bal speelde naar Giel, deze bleef rustig en joeg de bal in de verre hoek achter de doelman, 3-3!
Vervolgens nog twee hachelijke situaties tot aan minuut 90.
Een wel of niet doelpunt voor Kilder en een kopbal van Giel waarbij hij stevig in de rug geduwd werd.
Scheids Sueters bleef rustig in beide situaties en oordeeelde naar behoren. Geen goal voor blauw en geen pingel voor Oranje.
Al met al een terecht gelijkspel waarbij de ploeg een enorme veerkracht toonde na een bizar slechte eerste helft.
Mannen gefeliciteerd met dit zwaarbevochten punt.

Volgende week zondag, 27-03-2022 de uitwedstrijd naar Varsselder-Veldhunten, aanvang 10.00 uur.
Mogen wij u daar weer aan of naast de lijn begroeten?