1 - 4

Pax VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse P3

27 april 2014 13:30

Vandaag stond voor de derde keer dit seizoen de wedstrijd tegen Pax op het programma.
De eerste ontmoeting wisten wij met 1-0 te winnen, de uitwedstrijd leverde een gelijkspel op en wat bracht het ons vandaag?

Helaas hadden we vandaag door de vele blessures waar wij nog altijd mee kampen maar 9 dames van onszelf. Gelukkig waren Ryan, Yvet, Yvette, Charlotte en Denise bereid om vandaag met ons mee te voetballen.

Wat meteen al duidelijk werd was dat de dames van Pax veel feller waren en na balverlies meteen er weer bovenop zaten. De eerste 20 minuten ging het gelijk op en kregen wij via Esri enkele gevaarlijke kansen. Helaas werden deze niet benut en wist Pax vanuit een vrije trap de score te openen. Altijd zuur om niet zelf het openingsdoelpunt te maken maar dat zijn we dit seizoen al wel gewend. Wij waren nog niet van de schrik bekomen of de achterstand werd vergroot 0-2. Dit lieten wij toch niet gebeuren? We moesten bij de les blijven en zeker niet verslappen. Gelukkig bleef iedereen scherp en lieten we de koppies niet hangen, deze achterstand stond ons niet aan. Waarschijnlijk dacht Pax in de 44e minuut al aan de thee toen wij nog een corner mochten nemen. Marissa draaide deze corner perfect in en door scrimmage voor het doel belande de bal via Denise in het doel 1-2.

In de rust werd er veel gepraat en aanwijzingen gegeven. Iedereen wist dat wij hier niet onder deden van Pax en geconcentreerd moest blijven voetballen tot de 90e minuut.
Gelukkig was het in de tussentijd gestopt met regenen en was het nu aan ons om ons eigen spelletje te spelen.
Helaas hebben we er in de tweede helft geen spannende wedstrijd van kunnen maken. Door eigen fouten aan onze kant die onmiddellijk werden afgestraft door Pax stond er na 90 minuten 1-4 op het scorebord. Meer dan inschietballen op de keepster van Pax kwamen we niet en zodoende ging deze derby verloren.

We hebben nog één wedstrijd te spelen. Hopelijk kunnen we dan onze rampzalige tweede seizoenshelft afsluiten met een overwinning!