Keijenburgse Boys VR1

Vrouwen zondag, VR1, 4e klasse P3

11 mei 2014 10:30

Vandaag onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, de uitwedstrijd tegen Activia.

De uitwedstrijd, in de eerste seizoenshelft, hebben we op sportpark De Schoapenweide nipt met 0-1 gewonnen. Deze dag herinneren we ons nog goed want toen werden we Herbstmeister.

De thuiswedstrijd in maart hebben we destijds met 3-1 gewonnen.

Belangrijk om vandaag weer de punten te behouden zodat we het teleurstellende seizoen in ieder geval positief af kunnen sluiten.

Voordat we richting Twello reden hebben we eerst gebeld of de wedstrijd wel door ging. De regen van de afgelopen dagen heeft de velden niet veel goeds gedaan en om nu helemaal naar Twello te rijden en dan weer huiswaarts te keren omdat de wedstrijd niet door gaat ging ons iets te ver.

Ondanks de regen en harde wind ging de wedstrijd gewoon door en stonden we om 10.30 uur klaar voor de aftrap.

Helaas konden we vandaag geen beroep doen op Anneke, Elles, Joyce en Sharon. Daarentegen was Anouk weer voldoende hersteld om deze laatste pot mee te voetballen en kwamen Judith en Danielle van Dames 2 ons versterken.

Al snel bleek dat het vandaag moeilijk werd om geplaatste ballen te spelen. De wind gaf een rare draai aan de bal en zorgde af en toe voor hotseknots voetbal.

Het eerste half uur van de wedstrijd waren er over en weer kansen. Ondanks dat niet iedere bal gericht geschoten werd lukte het ons wel om een paar mooie aanvallen op te zetten. Ook kwam Activia enkele malen gevaarlijk dichtbij maar waren wij in de 37e minuut de gelukkige die de score opende.

Elcke gaf een mooie steekpass op Anouk, die op haar beurt de bal op maat afleverde bij Sanne. Sanne koos de juiste hoek en zo stond er 0-1 op het scorebord.

We dachten allemaal dat we met deze stand de rust in zouden gaan maar Activia deed net voor rust nog iets terug en dit gebeurde niet op geheel eerlijke wijze. Er ging een overtreding op Lisanne aan vooraf, waar de scheids niet voor floot, en Activia maakte gebruik van deze kans en schoot de 1-1 binnen.

In de rust waren we het er allemaal over eens dat we deze wedstrijd op onze eigen manier rustig uit moesten voetballen. Het ging zeker niet slecht, de kansen kregen we alleen moesten we het wel zelf afmaken.

We begonnen de tweede helft dan ook weer geconcentreerd maar kregen al snel een tegendoelpunt om de oren.

Geheel tegen de verhoudingen in kwamen de dames van Activia op voorsprong. Het zal toch niet dat we deze laatste wedstrijd met 0 punten afsluiten?

Gelukkig hielden wij de aandacht erbij en waren we fel op de bal. Lang heeft Activia niet van deze voorsprong kunnen genieten want Liz ging alleen op de keeper af en wist de bal binnen te tikken, 2-2.

Nu moesten we doorpakken. Van achteruit kwam Amanda vaak mee op en dit zorgde voor extra dreiging. Judith hield achterin de boel dicht, dit mede door onze halfspelers die aanvallend zijn, maar ook zeker hun verdedigende taak niet schuwen.

In de 66e minuut was het Esther die de bal op Liz passte en zelf voor onrust zorgde in het 16 meter gebied. Liz wilde de combinatie met Esther aangaan maar bedacht zich toen ze vanaf de zijlijn Joost hoorde schreeuwen ‘Doen Doen’! Met een raak schot belande de bal hard in het netje, 2-3!

Waar Liz eerder deze tweede helft een grote kans miste heeft ze dit weer helemaal goed gemaakt.

Activia leek zich neer te leggen bij deze voorsprong en kwam niet meer aan voetballen toe. Ook werden wij wat slordiger en kwamen niet alle ballen meer aan. Gelukkig hebben we dan altijd Amanda nog die met een prachtige vrije trap het verschil kan maken. Zo ook in de 78e minuut. Ze schoot de bal rechtstreeks op de goal en werd los gelaten door de keepster van Activia. Maaike was er als de kippen bij en schoot de bal geplaatst binnen 2-4.

Nu leek de wedstrijd toch wel gespeeld maar niets bleek minder waar. In de 81e minuut wist Activia te score en werd het de laatste minuten toch nog spannend. Gelukkig gaven wij niets meer weg en sloten we onze laatste competitiewedstrijd met 3 punten af.

Een teleurstellende tweede seizoenshelft werd op deze manier positief afgesloten. We trainen nog enkele weken door, spelen nog een toernooi waar we de beker verdedigen en sluiten dan gezamenlijk met dames 2 het seizoen af.