KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag 10-09-2023, KB 2 - Doetinchem 2  3 - 1 (1-0)

Op deze broeierige zondagochtend, na een geweldige party van de avond ervoor, moesten wij aantreden tegen de "wapendragers" uit Doetinchem en wel team 2.
Eerst moesten er drie mensen wakker gebeld worden omdat zij te laat waren en hierdoor ook de nodige verschuivingen plaatsvonden binnen het elftal.
Ook was de scheids, door een file, wat later.
Toch konden we klokslag 10 uur aftrappen en dat deden we. Na voorzichtig aftasten over en weer, kwamen er enkele kansjes voor beide teams, echter er werd niet gescoord.
In minuut 28 sloeg uit het niets de pan in de vlam, Milan hield vast, de Dtc-speler tackelde en beide direct geel van de scheids van dienst.
In minuut 36 was het Daan die, met een bekeken schot, de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. Keurig randje 16 en in de verre hoek viel de bal binnen. Dtc werd nog nog steeds niet echt gevaarlijk alhoewel zij hiervoor de mogelijkheden wel kregen. Zo brak de rust aan met 1-0, en daar waren we best blij mee.
Hoe anders verliep de tweede helft, Doetinchem kwam veel feller de kleedkamer uit en dit resulteerde al in de 49e minuut in de 1-1. Onoplettendheid van onze zijde verschafte hen de ruimte om ongestoord de 1-1 binnen te tikken.
Het was duidelik dat bij ons de krachten aan het wegvloeien waren, zeker na de feestavond ervoor. Aanval op aanval rolde op ons doel; met het nodige vlieg- en kunstwerk hielden we het op 1-1. Ozzie stuurde en vuurde zijn manschappen voor hem, nadrukkelijker aan. Af en soms was het billen knijpen maar de tweede goal viel niet voor de gasten.
En zoals zo vaker komt de wet van de voetbal dan weer om de hoek kijken, en zo was het dus ook voor ons. Als de tegenstander niet scoort dan moet je het zelf doen en zo geschiedde, Het was Daan, die na een leep balletje van Jelmer, de 2-1 binnenschoot, dit was in minuut 77. Ik kan u verzekeren dat dit doelpunt echt bevrijdend werkte. Sterker nog, Daan poeierde enkele minuten later de bal met links net onder de lat maar de keeper van de gasten tikte de bal, via de lat, over zijn doel. We bleven nu wel scherp en geconcentreerd. Dat in minuut 92 de 3-1 nog werd binnengeschoten was goed voor het doelsaldo. Luuk was de maker en Daan de aangever, een keurige intikker.
 We hebben nu twee wedstrijden gewonnen en dus 6 punten, doelsaldo is 6-2.

Volgende week wacht ons de uitwedstrijd in Wehl tegen het 5e van Concordia.
Aanvang is om 9.30 op sportpark de Grindslag.