Zondag 03-09-2023, PAX 5 - Keijenburgse Boys 2  1 - 3  (1-1)

Zoals wellicht de titel al aangeeft gingen sommige zaken niet goed.
Een speler van ons die zijn VOETBALSCHOENEN vergeet = ELEMENTAIR
Een scheids die een gele kaart afdoet met 5 minuten ipv 10 = ELEMENTAIR
Opzettelijk aanvallen van ONZE keeper binnen zijn 5 metergebied en hierbij raakt de keeper van ons gewond waarbij bloed vrijkomt, dient bestraft te worden met ROOD ipv niets = ELEMENTAIR
Een penalty niet geven daar waar de overtreding duidelijk binnen het 16-meter gebied plaatsvond = ELEMENTAIR.
Onjuiste scheids op papier en de scheids voetbalde = ELEMENTAIR.

U zult wel denken wat een gebazel of geneuzel, maar dit overkwam ons afgelopen zondag,

Een fris KB 2, fris qua jonge spelers, en op papier een brede selectie, Echter pijntjes in de voorbereiding en spelers die, door omstandigheden, afwezig waren minimaliseerde het aantal spelers behoorlijk.
Toch hadden we er voldoende, zelfs zoveel voldoende dat we onze "tweede keeper" konden afstaan.
Het woord keeper is gevallen en deze kreeg e.e.a. te verduren en kweet zich erg goed van zijn taak, hierover later meer.
Het was in de 25e minuut Lars Mentink die ala Bep Bakhuys scoorde; een voorzet van Ray werd door Lars vallend ingekopt en zo kwamen wij op 0-1. Dit nadat wij best onder druk stonden. Het was in minuut 31 dat de 1-1 viel, gezien het spelbeeld tot dan wel terecht.
Vlak voordat de rust zou aanbreken werd een speler van ons gevloerd BINNEN de krijtlijnen van de 16 meter, penalty zou je normaal gesproken zeggen. De scheids van dienst floot voor een directe vrije trap buiten de 16. Nij nam dit waar vanaf het middenveld. Ik zou deze meneer een aanbeveling willen doen om toch eens zijn ogen te laten nameten bij een opticiën. Zelfs de supporters zagen, vanaf de tribune, dat het een 100% penalty was. Maar goed, gebeurd is gebeurd.
Dat hierna binnen een minuut een zuivere corner niet wordt gegeven wekte nog meer bevreemding, de scheids had schijnbaar een andere mening.
De rust brak dus ook aan met een 1-1 stand.

Na de rust vaten wij uit een ander tapje en gingen voor de controle en dominantie. Uiteindelijk resulteerde dit in de 1-2 via Teun. Hij werd keurig aangespeeld door Toine en Teun "bovenbeende" de bal in het doel.
De sfeer werd grimmiger en uiteindelijk resuteerde dit in een werkelijk schandalige overtreding op onze keeper Thijs; hij moest eraf en onze "tweede keeper" was uitgeleend. Aanvoerder Tijmen nam de handschoenen en het shirt over, van Thijs en kweet zich goed van zijn taak. Nadat Thijs even zijn rust had genomen mocht hij weer het veld in. Tijmen nam zijn positie centraal weer in en Toine mocht weer gaan zitten. We gingen weer verder waar we gebleven waren en in minuut 74 was het Niek die met zijn, Sjakie van de chocoladefabriekbeen, scoorde en ons in veilige haven bracht.
Alhoewel wat is veilig?
Als de scheids besluit om in minuut 86, nu wel, een pingel te geven. Echter Tijs was vandaag erg goed en pakte de 11 meter trap naar behoren. Dus bleef het 1-3.
Net hiervoor mocht de keeper van de tegenpartij weer terug zijn doel nadat hij 5 minuten tijdstraf had gekregen vanwege een gele kaart. Mijns inziens is een gele kaart 10 minuten tijdstraf. Neemt niet weg dat wij een goede wedstrijd op de mat hebben gelegd en ons niet uit ons spel hebben laten lokken.
Zoals u heeft kunnen lezen waren er dus inderdaad behoorlijk wat ELEMENTAIRE zaken die niet klopten bij of binnen deze wedstrijd.

Komende zondag, 10 september, wacht ons Doetinchem 2, thuis en aanvang is om 10.00 uur.
Een dankwoord aan alle supporters die op onze wedstrijd waren afkomen en mogen wij u dan weer ook begroeten naast of aan de lijn om ons aan te moedigen tegen de Wapendragers?