Mannen beker reserve zondag poulefase Groep 1 43

7031JC
WEHL
tel. 0314-681798

Zondag 17-09-2023,  Concordia W 5  -  KB 2  2 - 1  (1-1)

Op deze natte en vroege zondagochtend togen wij naar Wehl voor onze laatste bekerwedstrijd in de poule. Na twee overwinningen zouden we aan een gelijkspel genoeg hebben om verder te bekeren.
Hoe anders verliep deze wedstrijd, een fel beginnend CW 5 zette direct haar accenten en dit resulteerde in nerveusiteit aan onze zijde en dat was tottaal niet nodig. Maar ja, iets met kunstgras wellicht? In minuut 10 scoorde CW 5 de 1-0, foutje aan onze zijde zorgde hiervoor. Zij bleven sterk voetballen en joegen af daar waar mogelijk. Toch kregen wij stilaan de overhand en kwamen de kansen er voor ons. Echter onnauwkeurigheid, pech en een andere oorzaak waarover ik verder probeer om niet over uit te gaan wijden. Toch scoorden wij de meer dan verdiende 1-1 in minuut 35.
Raymond schoot een vrije trap vanaf rand 16 heerlijk binnen en dan is het gewenste resultaat er.
We bleven door voetballen en de kansen regen zich aanéén. Maar het bleef bij 1-1 en hiermee brak ook de rust aan.

In de tweede helft waren wij heer en meester en kregen kansen bij de vleet, maar we scoorden niet. En dan komt de eeuwenoude voetbalwet om de hoek kijken: Scoor jezelf niet dan doet de tegenstander het wel, en zo was het vandaag ook weer.
In minuut 70 een vrije trap voor CW, randje 16. De bal wordt door onze muur getoucheerd en Thijs is hierdoor kansloos. De 2-1 op het bord en hiermee kwam direct de eindstand op het bord. Wat we ook deden, de bal wilde er niet meer in.

Na afloop lees je dan dat de buren uit Hengelo ons hebben geholpen door te winnen van Doetinchem 2 waardoor wij alsnog verder bekeren.
Fijn was het om te zien dat de technische staf van KB 1 acte de présence gaf en dat de trouwe supportersschare er weer was.

Komend weekend geen voetbal vanwege het schuttersfeest.
Onze eerste competitiewedstrijd is op donderdagavond om 20.00 uur thuis tegen ZZC'20 2.