7021HV
ZELHEM
tel. 0314-621974

Zondag, 04-02-2023  ZZC'20 2 - KB 2   2 - 6  (2-1).

Eerst even een kort relaas over de wedstrijd van vorige week, uw leider was er niet bij vanwege een vakantie en heeft de volgende gegevens doorgekregen, Loek Gelok 2x doelpunt en Teun Cornelissen 3x doelpunt.
Verder drie tegen doelpunten en een een niet zo'n goede wedstrijd, maar de punten zijn binnen en die tellen per slot van rekening.

Zo nu na de wedstrijd welke voor gisteren, zondag 04-02-, op het programma stond.
In de thuiswedstrijd tegen hen speelden wij een fortuinlijke wedstrijd en werd het 3-3 en zwaar bevochten.
Hoe anders ging het vandaag.
De waming-up was rommelig en stuntelig alsof ze niet wisten wat ze moesten doen terwijl het eigenlijk gewoon gesneden koek voor hen is. Wiebe had de pylonnen en het parcours uitgezet en stilaan kwam de "Schwung" er dan toch in. Onder leiding van Ray, captain, werd dit tot een goed einde gebracht. Tijdens het afronden op het doel raakte Ozzie, onze keepert, licht geblesseerd maar besloot toch te beginnen.
Terug in de kleedkamer effe weer de puntjes op de beroemde i gezet en elkaar moed ingesproken.
Zo, eindelijk weer terug naar de verdedelde akker waar we gingen ploegen en zwientie tikken. Het veld lag er, net als bij ons, verschrikkelijk slecht bij maar je hebt er mee te dealen.
Nadat de eerste schermutselingen hadden paaltsgevonden was het Teun die, in minuut 3, een schot afleverde op het doel van ZZC. Binnenkant paal caramboleerde de bal in het doel en zo kwamen wij heel snel op 0-1.
Gesterkt door deze vroege treffer bleven wij de bovenliggende partij echter waren de vele kansen niet aan ons besteedt. En zoals vaker, wordt dan de tegenstander sterker en scoren zij. Uiteraard was dit gisteren ook weer zo. Het was Simon Lankhof die in minuut 26 en 42 scoorde en zo zijn totaal aan doelpunten tegen ons, op 5 bracht.
In de rust effe weer de boel op scherp gezet en Matthijs gewisseld volgens afspraak. Bjorn H naar de rechtsachter en Toine "Toivonen" op rechtsbuiten.. De wedstrijd ging direct weer gelijk op en er ontspon zich een waar gevecht tussen beide teams. In minuut 51 floot de scheids voor een pingel tegen hen en dit voor een onschuldige overtreding. Jelmer kweet zich van zijn taak en schoot beheerst de 2-2 tegen de touwen. Dit was m.i. het kantelpunt van de wedstrijd van gisteren. Nadat Tom en Sommie waren gewisseld ten faveure van Rick M en Rik A kwam er nog meer dreiging van onze kant. Rik A bezig aan zijjn tweede wedstrijd na een slepende blessure nam een corner in minuut 64 en draaide deze lekker binnen, 2-3. Dan volgt minuut 70; Ray besluit om een vrije trap van 30 meter "gewoon" snoeihard binnen te schieten waardoor wij op 2-4 kwamen. En Rik A besluit gewoon om 2-5 te maken na een heerlijke combinatie van ons.
Dat Toivonen in minuut 84 de 2-6 binnenschoot met een heerlijk "bananenschot" was slechts voor de statistieken en de beroemde kers op de taart.
Mannen, een fantastisch teamresultaat en net als vorige week, weer drie punten waardoor we zijn gestegen naar plek 4.
Nu twee weken vrij en dan vervolgen wij op 25 februari de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Longa 7, op ons eigen sportpark.

Een welgemeend dankwoord aan Lau voor het waarnemen vorige week en aan Wiebe (keeperstrainer) voor het assisteren.gisteren.
Ook aan de touwe supporters die er GISTEREN WEER WAREN.