60'
81'

Mannen zondag, 3, 5e klasse 10

21 september 2014 11:00

Na een vrij weekend was het dan eindelijk zover. We mochten ons debuut maken na het kampioenschap van vorig jaar in de 5e klasse. Socii 2 was vandaag de tegenstander. Vanaf de eerste minuut laten we zien dat we in balbezit genoeg in huis hebben. Socii moet ver terug en over rechts komen we een aantal keren gevaarlijk door, maar geen treffers. Helaas levert de eerste uitbraak van Socii wel een doelpunt op. De rechtsvoor van Socii snijdt de 16 in en wordt licht getoucheerd. Strafschop 1-0. Onverdiend, tegen de verhouding staan we achter. Nog niet bekomen van de schrik wordt het daarna nog erger. Bij balverlies "staan we niet goed" en een razendsnelle counter is het gevolg 2-0. We kunnen ons daarna weer enigsinds oprichten en gaan op jacht naar de aansluiting. Socii moet achteruit en we krijgen loon naar werken. In de 40e min slaat de keeper buiten het doelgebied de bal weg na een corner. John pikt de bal op en legt op Barry die de bal over alles en iedereen lobt precies onder de lat. 1-2 Vlak voor rust krijgen we de kans op 2-2. Michel gaat alleen op het doel af maar goed keeperswerk houdt hem van het scoren af.
Na rust gaan we vol goede moed het veld in. Maar een kwartier later is de situatie compleet anders. We incasseren 3 tegengoals, waarbij we kinderlijk / slecht staan te verdedigen. Socii straft ons naieve voetbal keihard af en zit op rozen 5-1. De wedstrijd is gespeeld. We herpakken ons nog een beetje maar verder dan een prachtig doelpunt van Han komen we niet.
De eerste wedstrijd in de 5e klasse loopt dus uit op een deceptie. Voetballend waren we vandaag zeker gelijkwaardig, maar op een aantal en dus beslissende momenten geven we niet thuis. Volgende week Brummen aanvang 11.30 uur op ons eigen park. Dan eens kijken of we iets geleerd hebben van deze match !?