tel. 0575-463203

Zondag 08-10-2023, KB 2 - DCS 2  4 - 0  (1-0)

Wat stond ons deze zondag weer te wachten in de voor ons nieuwe 5e klasse? Vandaag DCS 2 waar we verderop in de competitie nog tegen DCS 3 dienen aan te treden.

Wederom een luxe voor ons vandaag, 15 spelers daar waar wij vorig seizoen moesten roeien met de riemen die we hadden, en dat was lastig roeien. Vorig seizoen hadden we soms slechts 4 spelers ter beschikiing door een te krappe selectie en spelers die nodig waren bij 1, maar we dwalen af.

Vandaag om 11.00 uur wachtte ons dus DCS 2 en we begonnen de wedstrijd met een minuut stilte ter ere van Gerard Nieuwenhuis, de man die jarenlang de belijning uitzette en nooit verzaakte totdat een ernstige ziekte hem uiteindelijk fataal werd. Gerard, dank voor alles wat je hebt betekent en dat je nu mag rusten in vrede.
Terug naar de wedstrijd, het werd een rare wedstrijd met pittige overtredingen en zelfs een opstootje. We togen fris ten strijde en kwamen, meer dan verdiend op 1-0; het was Loek die werd weggestuurd, een heerlijke voorzet gaf en Teun die koelbloedig binnentikte. De wedstrijd bleef grimmig en fel en we moesten alle zeilen bijzetten om de geelzwarte formatie uit Zevenaar te doen stoppen en dat lukte bovenwel best goed. Totaan de rust gebeurde er verder niets behoudens een opstootje dat goed in de kiem gesmoord werd door de scheids van dienst.
Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Tijdens de rust werden nog enkele zaken doorgesproken en besproken, de thee naar binnen geslurpt en vervolgens weer fris naar buiten.

De scheids blies voor deel 2 van deze wedstrijd en gelijk weer een fel en gretig DCS. Nadat de storm was geluwd togen wij wederom ten strijde en in muut 52 resulteerde dit in een vrije trap op zo'n 18m75 van het doel. Raymond en Milan nestelden zich achter de bal, de keeper praktiseerde zijn beroep(lees: metselde de muur); de scheids blies op de fluit en vervolgens vertrok een keurige en hard geplaatste bal van de voet van Ray, zoef hoorde je toen het net werd geraakt en de 2-0 op het scorebord kwam. Deze variant was voor de wedstrijd besproken; het hoe en of wat blijft binnenkamers om andere tegenstanders niet wakker te maken.
Dit doelpunt diende om rust te brengen maar de club van sportpark Hengelder.legde zich niet bij deze stand neer en kregen enkele fraaie kansen om te scoren en de score een draaglijker aanzien te geven; echter Ozzie en falen van de spelers van DCS deden hen de das om.
Dat wij dan middels Teun nog de 3-0 en 4-0 maken was voor ons een mooie opsteker.
Dank aan de scheids voor het arbitreren van deze lastige wedstrijd en dank aan alle aanwezigen die ons kwamen steunen.

Volgende week spelen wij om 11.30 in Ulft tegen Ulftse Boys 4 op sportpark het Oerseveld aan de Vogelenzangweg.

We hopen u dan alles weer te begroeten aan of naast de lijn.