0 - 3

Keijenburgse Boys 2

Mannen zondag, 2, 4e klasse 07

5 oktober 2014 10:00

Eén dag na de verjaardag van onze leider Sjoerd Huis in ’t Veld moesten we aantreden tegen de nummer 2 van de ranglijst.  Het was een regenachtige druilerige zondagochtend. Het veld lag er goed bij en we waren op en top gemotiveerd om onze koppositie vast te houden. Ondanks onze goede bedoelingen begonnen we niet scherp aan de wedstrijd. Brummen 2 is een erg jonge ploeg die graag wil voetballen en de bal goed rond laat gaan. Met name in de eerste helft kreeg de thuisclub een paar beste kansen. Gelukkig was onze keeper Joeri wel scherp en hij hield ons de eerste helft op de been. We kregen zelf ook een paar kleine kansjes en gokte op de counter.  Met rust was de stand nog 0-0. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken de tweede helft feller te spelen en korter door te dekken. De tweede helft begonnen we aanzienlijk beter en kwamen we zelf beter in het spel. Brummen was voetballend iets beter, maar creëerde geen echte kansen. Na ongeveer 30 minuten in de 2e helft speelde Peter de bal diep de zestien in. De keeper van Brummen kon de bal al glijdend oprapen, maar door het gladde veld, vergat de keeper de bal vast te houden. Tom was er als de kippen bij en kon de bal terugleggen op Frank. Frank schoot de bal onberispelijk in. Hoppa de 0-1 was een feit. Misschien niet helemaal verdiend op basis van de eerste helft, maar op basis van onze inzet in de tweede helft zeker verdiend. Een paar minuten later kregen we vrije trap net over het middenveld. Peter speelde Tom in op randje zestien. Deze draaide in en kon Victor bereiken. Victor draaide weg bij de tegenstander en schoot de bal knap onder in de hoek. Lekker, 0-2 met nog maar vijf minuten te spelen. Het geloof bij Brummen was weg en we stevenden af op de volgende overwinning. Maar de koek was nog niet op. Net voor het einde van de wedstrijd kon Niek na een goede actie van Tom over rechts de 0-3 binnen schieten. De uitslag is wellicht een beetje geflatteerd, maar we hebben er hard voor gevochten en dit heeft ons toch de drie punten opgeleverd. Twaalf punten na vier wedstrijden!! Een prima start in de competitie en wat gaat er nog komen? Volgende week Kilder 2 thuis. We gaan weer proberen de punten in huis te houden. Luuk bedankt voor het meedoen en je inzet!

PS: Sjoerd nog proficiat.