Kilder 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 07

12 oktober 2014 9:30

J. Dijkman

Kilder 2 is een ploeg die vorig seizoen is gedegradeerd uit de 3e klasse. Met veel bravoure betraden de gasten het complex van de Keijenburgse Boys. Ondanks de uitslagen van onze vorige wedstrijden was Kilder zo te zien en horen niet echt onder de indruk van onze prestaties. Kilder traint twee keer in de week als selectie elftal met zelfs een betaalde trainer. Daarbij vallen de trainingsinspanningen van KB2 toch wat tegen. We hadden afgesproken om fel van start te gaan en direct druk te zetten op de tegenstander. Dat we fel van start gingen, is een understatement. Na nog geen 2 minuten kopte Tom een prima voorzet van Patrick A. achter de keeper van Kilder. En nog een minuut later schoot Roy Goossens beheerst de 2-0 binnen. Een heerlijk begin, maar de koek was nog niet op. Na een vervelende blessure van Alex Mentink in de wedstrijd tegen Zelhem aan de enkel, was hij door de medische staf weer fit bevonden en zo kon hij vandaag zijn rentree maken tegen Kilder.  En dames en heren, WAT voor een rentree!!! Binnen een kwartier wist Alex de keeper van Kilder DRIE keer te passeren. Een loepzuivere hattrick. Hierdoor stonden we na een klein half uurtje al op een 5-0 voorsprong. Het gevolg was, dat we daarna wat verslapten en Kilder lieten voetballen. Helaas resulteerde dit na een kleine onoplettendheid achterin, in de 5-1. Dit was tevens de ruststand. Ondanks de riante voorsprong hebben we in de rust afgesproken om in de tweede helft wederom fel te beginnen en Kilder niet het gevoel te geven dat er ook maar iets te halen viel in Keijenborg. Het scenario was te mooi om waar te zijn, want binnen 1 minuut na rust kon Luuk Menting de 6-1 binnen schieten na een prima steekbal van Frank. De wedstrijd was beslist. Helaas moest onze topscorer uit de eerste helft even 10 minuutjes afkoelen, doordat hij een gele kaart had ontvangen van de leidsman uit Zelhem, de heer Dijkman. Echter 30 seconden na zijn terugkeer in het veld, had Alex wederom gescoord na een goede actie van Greg aan de rechterkant (7-1). Zo’n 10 minuten voor tijd maakte Luuk een mooie actie in de zestien, waarbij hij grof onderuit werd gehaald. U raadt het al, een penalty voor de Boys. Onze trainer/speler eiste de bal op! Hij kwam zeer zelfverzekerd aanlopen om de bal binnen te schieten, echter na het nemen van de penalty, stond het nog steeds 7-1.
Helaas moesten we tegen het einde van de wedstrijd nog wel de 7-2 incasseren. We lieten echter de moed niet zakken en bleven aandringen. Hierdoor kon Greg uit een lastige hoek fraai de 8-2 binnen schieten. Al met al een prima resultaat. Vandaag was ook de eerste wedstrijd bij ons voor Joep Korenblik. Hij speelde een prima wedstrijd. Namens het 2e elftal willen wij Joep, Alex en Luuk bedanken voor het meedoen. Volgende week is het helaas een inhaalweekend en hoeven we niet te voetballen. Jammer want we zitten in een goed ritme. De week daarna moeten we thuis tegen Viod. We hopen dat we dan ook weer kunnen rekenen op de steun van het publiek.