Uiterst effectief counterspel leidt tot 7 doelpunten!!

0 - 7

Keijenburgse Boys 2

Mannen zondag, 2, 4e klasse 07

2 november 2014 10:30

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Etten 2 op het programma. Gelukkig konden we beschikken over 14 spelers, dus de trainer had keus. Na een weloverwogen afweging werd de opstelling bepaald. Het veld van Etten was zwaar, erg drassig en lang gras. Dit kon ons positiespel nog wel eens in de problemen brengen. En dit bleek ook wel. In de eerste 25 minuten van de eerste helft liep het niet en we lieten de bal niet goed rond gaan. Al met al was het wat rommelig. Ondanks ons slechte spel in de eerste 25 minuten kon Etten hiervan niet profiteren. Ook Etten creëerde geen goede kansen, op een paar hoekschoppen daargelaten. Na zo’n half uurtje kreeg een speler van Etten de gele kaart getoond (had ook rood kunnen zijn), doordat een doorgebroken speler werd neergehaald. We profiteerden hier optimaal van. Na een goede voorzet van Niek schoot Victor knap de 0-1 binnen. En nog geen vijf minuten later kopte Roy Fluit de 0-2 binnen na een afgemeten voorzet van Joep. Zo konden we met een comfortabele stand gaan rusten. Wel werd in de rust afgesproken de tweede helft scherper en zuiniger te voetballen. Etten probeerde van achteruit te voetballen, echter werd dit hen fataal. Doordat we telkens achterin en op het middenveld de bal correct en snel konden veroveren, konden we uiterst effectief counteren. Direct na rust kwamen we hierdoor al snel op een 0-3 voorsprong door Greg, na een goede actie van Victor. Toen was bij Etten het geloof weg. Ze probeerden het wel, maar liepen tegen messcherpe counters aan. Na 35 minuten kreeg Tom, wederom na goed verdedigingswerk, de bal ingespeeld op het middenveld. Hij had vrije doorgang en kon Greg alleen voor de keeper zetten. Greg ronde beheerst af in de lange hoek. Vooral Victor was goed op dreef op de rechterflank. Wederom na een goede actie, zette hij de bal keurig voor op Tom, die de bal binnen kon schieten. Het was inmiddels alweer 0-5, ons gemiddelde scoreverloop tot nu toe! Maar vandaag namen we met de vijf doelpunten geen genoegen. Zo’n kwartiertje voor tijd kon Tom Joep alleen op de keeper af sturen. Oog in oog met de keeper faalde Joep niet. Een prima doelpunt. In ons slotoffensief wisten we ook nog de 0-7 te maken. Patrick G.speelde de bal op Joep die de bal middels de rug van Victor binnenschoot. Wederom een prima resultaat vandaag en weer drie punten in de pocket. Ook Joeri heeft wederom een prima partij gekeept en weer de nul gehouden. Tot nu toe gaat het boven verwachting goed. Volgende week de TOPPER tegen RKPSC 2. RKPSC 2 heeft maar twee verliespunten en is dus onze naaste concurrent. Volgende week kunnen we goede zaken doen, maar het zal een lastige dobber worden. We hebben er wel vertrouwen in. Mede gezien ons doelsaldo van 37 voor en 5 tegen. We hopen op de steun van het publiek volgende week in de topper in de reserve 4e klasse.