RKPSC 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 07

9 november 2014 9:30

Topaloglu, H.

Vandaag stond DE TOPPER tegen RKPSC 2 op het programma. De belangrijkste wedstrijd tot nu toe. RKPSC heeft 2 verliespunten minder dan ons. Dus vandaag kunnen we goede zaken doen en op 5 punten voorsprong komen. De wedstrijd werd vooraf gegaan door 1 minuut stilte voor de afgelopen vrijdag overleden Leny Goossens. Namens het tweede elftal en begeleiding wensen wij Patrick en de rest van de familie heel veel sterkte toe de aankomende periode.

Nadat we afgelopen wedstrijden niet erg scherp begonnen, zouden we dat vandaag wel proberen te doen. RKPSC hanteerde veel de lange bal en kwam niet echt aan het voetballen. Wij daarentegen probeerden de bal rond te laten gaan. Toch liep het in het begin nog wat stroefjes. Ondanks dat we niet heel goed in het spel zaten, wisten we wederom gebruik te maken van onze specialiteit, “de supersnelle counter”,. Na ongeveer 20 minuten speelde Tom de bal op Victor, die de bal iets wat gelukkig langs de keeper schoot. Prima goal en de 1-0 was een feit. Kort daarna gaf Victor een steekbal op de snelle Alex, die de keeper omspeelde en de 2-0 binnenschoot. Weer vijf minuten later kopte Victor de bal goed binnen na een perfecte voorzet van Niek. We dachten met 3-0 de rust in te gaan, maar RKPSC scoorde toch nog eenmaal tegen. Onterecht, omdat er bij de goal een zuivere overtreding op Rob aan vooraf ging.

Na rust begonnen we zeer scherp. We hielden RKPSC onder druk en Victor had al snel zijn derde goal in het netje liggen, na een prima pass van Roy Fluit. 10 minuten later schoot Roy Goossens de bal onberispelijk onder in de hoek en stonden we met 5-1 voor. Een comfortabele voorsprong zou je denken, echter dachten teveel spelers dit ook. Zo links en rechts werden al wat banden opgepompt en was de concentratie weg. We moesten nog wel zo’n 25 minuten voetballen. Het concentratieverlies en gemakzucht resulteerde in 3 tegen doelpunten in een kwartier en zo was het zomaar weer 5-4 en spannend. Daarna werden we pas weer wakker en kwamen we gelukkig weer terug in de wedstrijd. Gelukkig voor ons schoot Alex 5 minuten voor het eind de 6-4 binnen na een voorzet van Niek. Daarna was het verzet gebroken bij RKPSC en waren de drie punten binnen. Al met een al wat wisselvallige wedstrijd, maar wie deert daarom als de punten in Keijenborg blijven. We staan nu vijf punten voor op de nummer 2. Een lekker gevoel. Volgende week helaas geen wedstrijd i.v.m. inhaalweekend. De week erna een uitwedstrijd tegen SDOUC. Kunnen we onze vorm vasthouden?? Aan het zelfvertrouwen ligt het in ieder geval niet!!